Jong Graafschap ‘jumpt’ naar middenmoot door zege

Jong De Graafschap heeft momenteel de wind in de rug. Met een moeizame thuiszege op FC Groningen, boekte de mannen van Jan Vreman de derde winstpartij op rij. De Achterhoekers hadden over geluk niet te klagen.

In Ulft waren de bezoekers voor rust ver uit de gevaarlijkste ploeg en was het aan goalie Jordy van de Kracht te danken dat ‘de nul’ op het bord bleef. Na een half uur was Wouter Jansen het eindstation, na een prima actie van spits Kaye Coppoolse. Vlak voor rust knalde Lion Kaak de bal in de kruising, goed voor de 2-0.

De tweede helft kende minder hoogtepunten en bleven de Superboeren eenvoudig overeind. Een benutte penalty van Tim Keurentjes (2-1) bracht de spanning nog even terug, maar in de score kwam geen verandering meer.

Jong De Graafschap: Jordy van de Kracht, Jermo Wilterman, Muslu Nalbantoglu, Remco Beumer, Milo Pieplenbosch (65. Jan Willem Stronks), Gregor Breinburg, Lion Kaak, Geoffry Hairemans, Sjoerd Overgoor (70. Dimitri Hairemans), Kaye Coppoolse (80. Remy Raterink) en Wouter Jansen.