Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap eist tekst, uitleg en toenadering KNVB

De Graafschap eist tekst, uitleg en toenadering KNVB

De afgelopen dagen zijn er veel verhalen verschenen over De Graafschap in de pers en op social media. De Graafschap hecht er waarde aan een officieel statement vanuit de club te plaatsen, zodat voor iedereen duidelijk is wat we willen en waarom.

"Binnen onze club heerst, in alle geledingen, veel onbegrip en frustratie over het feit dat wij ongewild lijdend voorwerp zijn geworden in een zaak tussen FC Twente en de KNVB. Ongeloof over hoe de voetbalbond, waar wij lid van zijn, dit hele proces heeft laten ontaarden in een ondoorzichtig en onnavolgbaar circus, dat zich kenmerkte door vreemde timing in communicatie, (vorm)fouten en steeds veranderende spelregels en strafmaten.

Wij zijn bezorgd over de toekomst van het betaalde voetbal, waarbij we er totaal niet op uit zijn om het geluk van de FC Twente-fans alsnog te verzieken, maar waar we wel als kleine, eerlijke, hard werkende en open club een statement willen maken: dit nooit meer!

Geen enkele club, ook als het om ex-bestuurders gaat, mag wegkomen met dergelijke miljoenenfraude. Wij zeggen dit in het volledige besef dat wij op 22 mei jl. op sportieve gronden gedegradeerd zijn. Maar, binnen diezelfde realiteit vinden wij ook, dat na een maand van gijzeling waarin onze club ongewild stilstond en een beroepscommissie louter op grond van een soort vormfout, tot verbazing en onbegrip van heel Nederland, de hele beslissing terugdraaide, wij niet anders kunnen dan te strijden. Strijden zoals FC Twente heeft gestreden. Want als je na jarenlange miljoenenfraude mag strijden voor een plek in de Eredivisie, dan mag je dat ook na een weliswaar sportieve maar niet reglementaire degradatie." Dat is de uitgebreide, maar zeer heldere uitleg van De Graafschap-directeur Martine Zuil een dag voor het bezoek aan de KNVB in Zeist.

"Ja, wij eisen tekst, uitleg, openheid en toenadering van de bond. Wij zullen vervolgens zelf exact uitleggen hoe onze bond in onze ogen haar geloofwaardigheid heeft verloren, krom heeft gemaakt wat altijd recht heeft geleken, en hoe wij daar ongewild de dupe van zijn geworden. Daarna zullen wij onze eisen op tafel leggen. Wellicht komen wij in dat gesprek tot elkaar, zo niet dan is de kans zeker aanwezig dat wij zullen gaan varen op het advies van diverse juridische adviseurs die samen met ons vinden dat we én een zaak hebben en ook in ons recht staan om het ons beloofde op te eisen, daar kan namelijk een 'vormfout' geen verandering in brengen."

Daarnaast zal De Graafschap nu ook, gewild en ongewild, het voortouw nemen in een proces waarvan het resultaat moet zijn een eerlijke competitie en correcte, heldere regelgeving waar zorgvuldig toezicht op gehouden wordt door de KNVB. "Dat zijn wij verplicht aan onze medewerkers, onze vrijwilligers, onze supporters, maar juist ook aan die van al die andere clubs. FC Twente-fans waren bijna hun club kwijt, omdat er blijkbaar ruimte in ons voetballand bestaat om een club volledig de vernieling in te 'besturen'. Zelfs als dat achteraf bloot wordt gelegd, in de enorme omvang van dit specifieke geval, kan een club daar blijkbaar alsnog mee wegkomen. Dat kan toch niet? In wat voor voetballand leven we dan? Wij willen nu op het kratje gaan staan en heel hard roepen: uit naam van alle voetbalsupporters in Nederland: dit kan en mag nooit meer!"

Diverse toonaangevende juridisch experts op het gebied van sportrecht hebben inmiddels aangegeven, dat op grond van het complete traject, De Graafschap zeker een zaak heeft. "Het zou de voetbalbond dan ook sieren om hier verder geen uitspraken meer op voorhand over te doen", verwijst Zuil naar de uitspraken van KNVB-directeur Van Oostveen, waarin op voorhand al conclusies werden getrokken over het komende gesprek. "Gelet op het nog zeer recent doorlopen traject moeten de experts hier zich maar over buigen. Wij leggen ons er in ieder geval niet zo maar bij neer. Deze stellingname van ons is de uitkomst van dit hele proces en heeft draagvlak bij onze club en onze achterban. Daarom willen we eerst om tafel om te kijken hoe de KNVB ons tegemoet wil en kan komen. De uitkomst daarvan is leidend in onze vervolgstappen."

Bron: www.degraafschap.nl

Gerelateerde nieuwsberichten

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X