Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Statement De Graafschap met reactie SV Superboeren

Statement De Graafschap met reactie SV Superboeren

Namens Sjoerd Weikamp, lid van de raad van commissarissen

"Laten we bij het begin beginnen. Het was een geweldige voetbalmiddag waarop de fans in het stadion en de spelers bleven gaan. Helaas valt de 2-0 niet, dan hadden we de boel aan het wankelen gekregen. Uiteindelijk hebben we niet hier verloren, maar over twee wedstrijden is Go Ahead de terechte winnaar. De kop van nieuwsberichten zal nu zijn dat het na afloop uit de hand loopt, maar dat doet onrecht aan de middag en het seizoen dat we hebben gezien en gespeeld."

"Deze club leeft weer, de binding is er, de saamhorigheid is er. Het is jammer dat we zo in het nieuws komen, maar we moeten door de koppen heen kijken. We gaan dit oplossen met de veiligheidsmensen en de politie en we keuren dit ten zeerste af. We moeten beseffen dat dit om een klein groepje gaat. Tien tot vijftien man verpest het voor een vol stadion. Ik had dit niet verwacht, zag het niet aankomen dat dit zou gebeuren. De emotie is sommige mensen waarschijnlijk te veel geworden."

"Hier ligt natuurlijk een geschiedenis aan ten grondslag, gezien wat er is gebeurd in Deventer. Maar dat mag absoluut geen vrijbrief zijn om je zo te misdragen. Zoiets zie je in de stad na een stapavond, maar niet bij ons in het stadion. Het is voor het eerst dat het op het veld zo is geëscaleerd en wat mij betreft ook voor het laatst. De mensen die dit hebben veroorzaakt zullen aangepakt worden. Veel mensen op het veld, die de spelers ondersteunden, kende ik. Maar ook veel mensen die op het veld verschenen en zich misdroegen heb ik hier nog niet eerder gezien."

"Wij moeten de koppen bij elkaar steken en zorgen dat we de draad weer oppakken en onszelf hervinden. Dat zal misschien een week duren, maar daarna gaat heel de Achterhoek weer achter de club staan. Dat moeten we nu doortrekken. En er is misschien nog een kleine escape via Willem II. Als dat niet zo is, hebben we ook voldoende vertrouwen om volgend seizoen een woordje mee te spreken in de Eerste Divisie. Nogmaals: ik hoop dat mensen door de koppen en nieuwsberichten heen kunnen kijken en het moment onthouden dat de supporters de spelers op hun schouders lieten uithuilen. Want dat is ook gebeurd."

SV Superboeren sluit zich aan bij het verhaal van de RvC en De Graafschap. SV Superboeren is bijzonder teleurgesteld in het gedrag van een enkeling die zich supporter noemt maar in onze ogen niet de supporter is waar wij op zitten te wachten. De SV keurt dit gedrag ten zeerste af en betruert hetgeen dat voorgevallen is.

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

MVV Maastricht

MVV Maastricht

Vrijdag 26 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Een week later, vrijdag 3 mei, om 20:00 uur de aftrap tussen De Graafschap en Jong FC Utrecht.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X