Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

DRAN.nl: een ‘onmundig’ succes

DRAN.nl: een ‘onmundig’ succes

Shirt De Graafschap vol met supportersnamen

DOETINCHEM – Na weken vol positieve reacties, media-aandacht en een stortvloed aan aanmeldingen is op vrijdag 30 september om 16.00 uur de unieke supportersactie DRAN.nl afgesloten. De initiatiefnemers laten trots weten: “Het logo zit vol! Administratief moeten nog de laatste handelingen gepleegd worden, maar het aantal supporters dat zich officieel shirtsponsor mag noemen is ruim boven de 2000 uitgekomen.”

In totaal heeft onze club in drie weken tijd dik 2000 shirtsponsoren aan zich weten te binden. Het merendeel van deze sponsoren heeft bovendien het DRAN-shirt aangeschaft. Samen met de bijdrage van ruim 40 zakelijke supporters is het shirtsponsordeel van de begroting van De Graafschap gedekt. Een afvaardiging van initiatiefnemers gaat samen met De Graafschap een bestemming bepalen voor de eventuele meeropbrengst van de DRAN-actie. Voorwaarde hierbij is dat het geld wordt besteed aan voor de supporters relevante zaken, zoals bijvoorbeeld een kwaliteitsinjectie voor de selectie of dienstverlening  en voorzieningen voor de aanhang van de Superboeren.

Shirt vol

“Bij aanvang van de actie is enthousiast uitgesproken dat er plek was voor maximaal 3500 namen in het logo. Dat bleek uit nadere studie en overleg echter geen haalbare (lees: leesbare) kaart binnen de vastgestelde logoafmetingen. Het maximum aantal namen is bepaald op 2100, waarbij we dan ook officieel kunnen zeggen dat het logo, zoals het nu ontworpen is, helemaal vol zit. De actie is hiermee een overweldigend succes”, laat het organiserend comité van DRAN.nl weten. “Tegen FC Groningen speelde De Graafschap voor het eerst in een shirt met D'RAN erop. Dat was sportief gezien geen succes, maar de PR, marketing en positieve aandacht door heel Nederland zette De Graafschap wel weer neer als dé mooiste en grootste kleine voetbalclub van het land.”

Unieke aanmeldingen

De lijst met shirtsponsoren is lang geworden. Naast Achterhoekse prominenten als Bennie Jolink, Guus Hiddink en gemeentebestuurders uit de gehele regio en ver daarbuiten, hebben ook verschillende oud-spelers (Stefan Postma, René Bot, Steve De Ridder) en andere coryfeeën zich in het shirt laten vereeuwigen. De Voetbalacademie van de Superboeren sponsort met diverse  teams de eigen club. Tevens staan er diverse amateurclubs uit de regio op het shirt.

“Emotioneel bijzonder is de vermelding van enkele overleden supporters en de indrukwekkend mooie vermelding van SC Telstar, die op deze manier nogmaals hun waardering willen uitspreken over de reactie van De Graafschapsupporters na het overlijden van Telstarspeler Luciano van den Berg, zes jaar geleden. Maar zo zijn er nog veel meer bijzondere aanmeldingen; het De Graafschapshirt vertelt straks ruim 2000 individuele verhalen van bindingen tussen de club en haar supporters. En dat is heel bijzonder”, aldus de initiatiefnemers.

Woord van dank

Het organiserend comité van DRAN.nl en De Graafschap zijn alle supporters, bedrijven, en iedereen die de actie op welke wijze dan ook positief heeft uitgedragen en ondersteund, oprecht dankbaar. “Deze actie heeft niet alleen De Graafschap en de Achterhoek op een originele en karakteristieke manier op de kaart gezet. Deze actie laat ook zien dat zelfs –of juist- in het moderne voetbal, alles draait om de mensen die de club met hart en ziel ondersteunen. De positieve recensies, persartikelen en reacties uit heel het land, en zelfs daarbuiten, hebben laten zien dat De Graafschap met recht een cultclub kan worden genoemd. D’ran is niet alleen een strijdkreet, maar ook een werkwoord.”

Afgelopen zaterdag speelde De Graafschap voor het eerst in het shirt met DRAN.nl op de borst. Bij de thuiswedstrijd tegen Vitesse (zondag 30 oktober a.s.) staan alle aangemelde namen in het speciaal ontworpen logo. Ook hebben de shirtsponsoren hun eigen shirt dan thuis gestuurd gekregen, of opgehaald bij de opgegeven vestiging van Schuurman Schoenen. De Graafschap en DRAN.nl hopen dan ook dat De Vijverberg bij deze Gelderse derby helemaal blauwwit kleurt.

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

MVV Maastricht

MVV Maastricht

Vrijdag 26 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Een week later, vrijdag 3 mei, om 20:00 uur de aftrap tussen De Graafschap en Jong FC Utrecht.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X