Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Wat een feest op het Spinnekopplein

Wat een feest op het Spinnekopplein

Normaal gesproken schrijf ik nooit artikelen in de ik- en wij-vorm. Echter kom ik er niet onderuit om dat nu wel te doen. Puur en alleen om mijn eigen ervaringen van afgelopen zaterdag te delen. Want wat was het een ouderwetse boerenbruiloft. Ruim voor aanvang van de wedstrijd tijd meldden de eerste supporters zich. Er stonden er zelfs enkelen te wachten voordat de poorten van het stadion open gingen. Spanning op de gezichten, er stonden immers drie belangrijke punten op het spel. Die moesten de mannen van Jan & Jan kostte wat het kost in huis houden om de nacompetitie te behalen, er mocht in ieder geval niet verloren worden.

Het stadion was tot de laatste plek uitverkocht. Wij, de coverband KlixX, waren aan het opbouwen en zagen het Spinnekopplein langzaam volstromen. Wat mooi om op het podium te staan achter de Spinnekop. Als geboren Superboer, die het Graafschap virus bij de geboorte heeft mee gekregen heb ik genoten van iedere minuut die wij speelden. En ik niet alleen, de hele band vond het een fantastische ervaring. Vanaf het podium heb je een mooi overzicht op het Spinnekopplein. Je ziet dan ook dat dit bomvol staat met Superboeren die niets anders willen dan een biertje (of iets anders natuurlijk), een hamburger (of iets anders natuurlijk) en een feestje (niets anders natuurlijk). Het lijkt inderdaad op één grote familie als ik het plein overkijk. Eén grote familie die aanwezig is op een boerenbruiloft en die alleen maar wil genieten van een mooie avond.

Bij binnenkomst van het stadion hing een boodschap of iedereen ruim op tijd op hun plek wilde plaats nemen vanwege een sfeeractie die zou gaan plaatsvinden. Om 18.15 uur deden wij ons laatste nummer voor de wedstrijd, waarna de meeste Superboeren gespannen richting de tribune gingen. Twee en een half jaar was er geen sfeeractie geweest. Juíst voor deze belangrijke wedstrijd hebben de Supportersvereniging en de Brigata Tifosi de handen ineengeslagen om hun grote liefde iets mooi te laten zien. Ook spanning dus bij de SV en de BT, een gigantische operatie was het om tot een resultaat te komen waar betrokkenen trots op mogen zijn. Ruim 1200 vierkante meter stof is er gebruikt … een tekstdoek van 105 bij 3 meter en ruim 3000 blauw-witte sjaaltjes moesten De Vijverberg laten ontploffen. En dat gebeurde, letterlijk en figuurlijk, mede dankzij het vuurwerk dat de lucht inging. De opkomsttune, het doek en de sjaaltjes zorgden voor kippenvel bij iedereen die in het stadion zat. Bij mij en vele anderen kwamen emoties los omdat dit volgens mij alleen bij de mooiste club in het mooiste stadion kan. ‘STOEVEN, BREKKEN EN ANGAON’ stond er op het doek. Hulde aan de bedenkers en de makers van de sfeeractie. Jullie mogen zelf supertrots zijn op het eindresultaat en bovendien hebben jullie óns trots gemaakt. Samen hebben jullie laten zien wat de club voor jullie betekent.

De wedstrijd zelf stond bol van de spanning. Veel druk bij de spelers zorgden voor een echt degradatieduel. Het was niet best. Typerend was het afstandsschot van een speler van Cambuur die halverwege de speelhelft van de Graafschap een ingooi opleverde. Ted van de Pavert kreeg de bal toevallig voor de voeten, waardoor hij volgens mij onbewust de gelijkmaker scoorde, 2-2. De spanning was te snijden in de slotfase. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Van Boekel liep iedereen niet echt tevreden van de tribune. Een stampvol Spinnekopplein sprak nog lang na over de wedstrijd. En wat is het dan mooi dat je als coverband mede de sfeer mag bepalen van zo’n derde helft. Mijn stem werd steeds minder omdat de supporter in mij ervoor zorgde dat die meer te lijden had gehad OP de tribune dan onder de zang ACHTER de tribune. Hiervoor mijn excuses ;-)

Na enig oponthoud voor een heleboel supporters die niet weg konden omdat de poorten zolang dicht bleven vanwege het vertrek van de Cambuur supporters, kwam er uiteindelijk ook een eind aan deze boerenbruiloft. Wij waren uitgespeeld, de biervaten raakten leeg, de bakken met frikandellen kwamen langs, de laatste ronde werd geschonken en dan weet je dat een mooie avond ten einde loopt. Een heleboel Superboeren hadden er nog niet genoeg van en gingen voor de vierde helft de stad in. Mooi dat je diezelfde mensen waarmee je dezelfde passie deelt ook dáár weer tegen komt.

Ja, het was een mooi feest met een enigszins tegenvallend sportief resultaat. Dat mocht de pret echter niet drukken. Namens KlixX, ontzettend bedankt voor deze mooie avond.

De supportersvereniging doet er van alles aan om het de supporters naar de zin te maken en zich thuis te laten voelen. Word dus ook lid van van SV Superboeren. Alleen dán kan er voor nog meer vermaak en vertier gezorgd worden rondom het veld.

 Word lid van SV Superboeren De Graafschap

SV Superboeren De Graafschap op Facebook en Twitter

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Dinsdag 14 mei verloor De Graafschap met 2-3 van ADO Den Haag.
Zaterdag 18 mei om 20:00 uur is in Den Haag de returnwedstrijd.
Dit betreft de eerste ronde van de play-offs promotie/degradatie.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X