Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Voorwoord D'ran 3: Het tankpasje van Hofstede

Voorwoord D'ran 3: Het tankpasje van Hofstede

In een bedompt zaaltje ergens in Doetinchem op een kille avond in maart komen supporters van De Graafschap bijeen voor het Sportcafé. We zijn in het jaar 2014. De Graafschap heeft net afscheid genomen van trainer Jimmy Calderwood na een dienstverband van 29 dagen, Henk Bloemers is directeur af, RvC-lid Peter Hofstede vraagt een tankpas en solliciteert en passant bij ADO en sportief gaat het ook niet echt fijn. In februari verliezen we op de Vijverberg van MVV en Fortuna en spelen we gelijk tegen Volendam en in Oss.

Zo’n zestig supporters nemen de moeite om het Sportcafé te bezoeken. Een zelfde enthousiasme is op de tribunes van de Vijverberg waar te nemen. Van de eens zo volle tribunes is weinig meer over. We hebben een half vol of voor de pessimist een half leeg stadion. Het geloof in de club neemt met de week af. Het verleden wordt geromantiseerd en de uitwedstrijd tegen Telstar wordt aangegrepen voor het organiseren van een Kistemaker tribute. Kistemaker doet de aftrap en daarna maken we er samen met de supporters van Telstar een groot feest van. De VI schrijft vier pagina’s vol over deze prachtige supportersactie. De wedstrijd boeit eigenlijk niemand.

Hoe anders is het nu in maart 2016. De tribunes zitten vol. De Kist is nog steeds de oerlegende van de club en als zodanig benoemd tot erelid door de Vereniging. Nu, twee jaar later, komt de Kist weer het veld op en het wordt weer een groot feest. Maar de wedstrijd die volgt boeit van de eerste tot de laatste minuut. Bijna was het ons gelukt om Vitesse te verslaan. We waren er zo dicht bij. De beleving op het veld en op de tribunes is geweldig. Het feest na afloop is ongekend, het Spinnekopplein stond blank van het bier. En zo is het tegenwoordig bij elke thuiswedstrijd.

Wat heeft deze ommekeer veroorzaakt? Ik denk dat de oorsprong ligt op die supportersavond in maart 2014. Calderwood vertrok en de club stelde Jan Vreman aan als hoofdtrainer. De keuze voor Jan is geweldig uitgepakt. Wat mij betreft wordt Jan de Ferguson van De Graafschap. Maar net zo belangrijk was het tankpasje van Peter Hofstede. Met dat pasje is Peter stad en land afgereden op zoek naar spelers met het Graafschap DNA. Peter Hofstede, de oogappel van de Kist, heeft zoveel spelers kunnen bekijken dankzij het tankpasje, dat we nu een supergemotiveerde D’ran-selectie hebben. Ik bied bij deze Peter dan ook mijn excuses aan ooit gezeurd te hebben over het tankpasje. Dat pasje had Peter al veel eerder moeten hebben. En dat verhaal over ADO? dat geloofde ik toch al niet. De complimenten gaan uit naar ons technische hart en blijf vooral denken aan het Graafschap hart. Het bericht van de clubleiding om door te gaan met deze technische staf is ook een groot compliment waard. De Graafschap verlengt de contracten met de technische staf op het moment dat de club onderaan staat, dat zegt veel zo niet alles over de sfeer op de Vijverberg. We gaan mooie jaren tegemoet.

Met enthousiaste groet,

Hans Boesberg
Voorzitter SV Superboeren De Graafschap
Reageren? hansboesberg@superboeren.nl

SV Superboeren De Graafschap op Facebook en Twitter

Volgende wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Dinsdag 14 mei verloor De Graafschap met 2-3 van ADO Den Haag.
Zaterdag 18 mei om 20:00 uur is in Den Haag de returnwedstrijd.
Dit betreft de eerste ronde van de play-offs promotie/degradatie.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X