Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Simon Kistemaker benoemd tot Erelid De Graafschap

Simon Kistemaker benoemd tot Erelid De Graafschap

Al geruime tijd werd er in het bestuur van de Vereniging over gesproken om Simon Kistemaker voor te dragen als Erelid van De Graafschap. Bestuurslid Rob Küpper kwam met het voorstel om ‘de Kist’ in 2016, vijfentwintig jaar na het ongeslagen behaalde kampioenschap onder zijn leiding, voor te dragen. Op zondag 21 februari werd een bijzondere Algemene Ledenvergadering van de Vereniging bijeen geroepen.

Op deze dag zou Simon Kistemaker de wedstrijd tegen Vitesse bijwonen. Dus een prachtig moment om hem als Erelid te benoemen, mits de vergadering daarmee zou in stemmen. Voor de wedstrijd verzamelden de leden van Vereniging zich op de Vijverberg. Bestuurslid Sjoerd Weikamp, motiveerde de keuze van het bestuur om Simon Kistemaker voor te dragen.

Het ligt voor de hand om de mannen en vrouwen die uren en uren, jaren en jaren en soms zelfs vermogens in onze club hebben gestopt, één voor één toe te laten tot het gilde der Opper-Superboeren. Zij verdienen het erelidmaatschap. Toch willen we nu een compleet ander persoon dit erelidmaatschap geven: Simon Kistemaker. Ook al ging Simon Kistemaker hier niet na tientallen jaren met opgeheven hoofd weg, toch is De Kist van onschatbare waarde voor De Graafschap. Toen, nu en ook in de toekomst. Simon Kistemaker heeft als trainer de club iets gegeven dat onze club maakt tot wat het nu is: een club met een geheel eigen imago, een eigen manier van voetbal spelen, met eigen waardes, eigen termen en het allerbelangrijkste: een supersympathiek imago. D’ran, Superboeren, de Boerenbruiloft, het onverzettelijke voetbal vol passie, overgave en blinde inzet…het komt allemaal voort uit zijn nalatenschap. Nu het pad van Samendran is ingeslagen en iedereen weer enthousiast wordt over onze club, is maar weer eens duidelijk gebleken: de Achterhoekse voetballiefhebber is trouw en fanatiek, mits de club speelt met de voorwaarden die iedere Achterhoekse supporter terug wil zien. En die voorwaarden zijn exact dat, wat Simon Kistemaker onze club als imago heeft gegeven. Om die reden vinden wij als bestuur dat het tijd is om Simon Kistemaker juist nu het erelidmaatschap te gunnen en te geven. Simon Kistemaker heeft ons iets fantastisch gegeven en daar mogen wij en hij trots op zijn’.

De ruim vijftig aanwezige leden stemden met grote meerderheid in met de voordracht. Waarna de uitwerking van het plan plaats moest gaan vinden. Simon Kistemaker was nergens van op de hoogte, maar zijn familie wel. Kinderen en kleinkinderen waren in het stadion aanwezig. Ook Bennie Jolink was betrokken bij het complot. Vlak voor de aftrap gingen Kistemaker, Jolink met Anton van de Kamp (voorzitter Vereniging) en Michiel Bakker (bestuurslid) het veld op. De huldiging vond plaats op de middenstip van de afgeladen Vijverberg. Het was een onvergetelijk moment waarvoor alle supporters op de banken gingen en de naam van Kistemaker scandeerden. De beelden bereikten ’s avonds ook de rest van Nederland op Studio Sport en zo gaf De Graafschap weer een extra dimensie aan haar supersympathieke Superboeren imago.

Gerelateerde nieuwsberichten

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X