Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap van laatste plaats na gelijkspel

De Graafschap van laatste plaats na gelijkspel

De Graafschap heeft met een gelijkspel in Tilburg de laatste plaats (op doelsaldo) van de eredivisie overgedragen aan Cambuur Leeuwarden. Sinds de 2e speelronde stond de club uit Doetinchem onderaan.

De wedstrijd kwam traag op gang en stond het eerste kwartier in het teken van foute passes. Een goed schot van Hupperts kon door Hidde Jurjus uit de hoek getikt worden. Vervolgens eindigde een aanval van Vincent Vermeij net naast de goal. Toch domineerde de thuisclub de eerste helft waardoor De Graafschap meer onder druk kwam. Waar Jurjus op de juiste plek stond bij een schot van Falkenburg, gooide Ted van de Pavert zich later net op tijd voor een schot van dezelfde aanvaller. Een aantal individuele acties van De Graafschap leverde telkens balverlies op.

Willem II was in de tweede helft minder gevaarlijk dan voor rust maar beperkte De Graafschap zich voornamelijk tot het verdedigen. Ook Dean Koolhof, terug na een half jaar aanwezigheid, was enkele malen gevaarlijk maar een doelpunt bleef uit. Toch bleef De Graafschap door goed keeperswerk van Jurjus op de been en werd de eindstand bepaald op 0-0. 

Karakteristiek, zaterdag 13 februari 2016

Willem II - De Graafschap 0-0 (0-0)

Arbiter: Van Boekel
Toeschouwers: 12.000

Geel De Graafschap: Lion Kaak, Tolgahan Cicek
Geel Willem II: -

De Graafschap: Hidde Jurjus, Bart Straalman (68. Dean Koolhof), Robin Pröpper, Ted van de Pavert, Tolgahan Cicek (88. Jeroen Tesselaar), Nathaniel Will, Lion Kaak, Bryan Smeets, Andrew Driver, Vincent Vermeij, Cas Peters (77. Nathan Kabasele

Willem II: Lamprou, Van der Struijk, Wuytens, Peters, Achenteh, Ojo, Falkenburg, Haemhouts, Hupperts (61. Ondaan), Ogbeche, Andersen (80. Andrade)

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Pupil van de Week
& Kaartverkoopinfo komende duels

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Volgende wedstrijd De Graafschap

PEC Zwolle

PEC Zwolle

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 26 juli, aanvang 19:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X