Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Cas Peters: had meer moeten scoren

Cas Peters: had meer moeten scoren

Cas Peters en Bart Straalman zijn eensgezind: 'Op basis van ons spel de afgelopen weken moeten wij thuis van NEC kunnen winnen.'

De Graafschap mag sinds vorige week weer serieus hopen op een langer verblijf in de eredivisie. De Achterhoekers doen weer mee door twee thuiszeges op rij. Minstens zo belangrijk is het spel dat na de winterstop ook beter is geworden. ' We maken absoluut stappen', opent spits Cas Peters. 'Het vertrouwen is op dit moment groot in de groep. We spelen ook gewoon beter voetbal en maken goals.' Verdediger Bart Straalman sluit zich bij die woorden aan. 'Zeker hier thuis kunnen wij van NEC winnen. Als je ziet hoe wij de laatste wedstrijden hebben gespeeld. Dit team kan gewoon goed voetballen', aldus de Winterswijker.

NEC was tijdens de laatste drie confrontaties te sterk voor De Graafschap. ' Maar uit kregen we daar eind vorig jaar genoeg kansen. Uit een penalty kwamen we lullig op 1-0 achter en pas laat werd het 2-0. Als we zo spelen als de laatste weken, kunnen we zeker winnen, hoewel NEC een goede ploeg heeft', reageert Straalman.

Peters moet zorgen voor goals. Hij maakte er in 2015 slechts 2, maar heeft er nu na de winterstop ook al twee gemaakt. ' Het gaat lekker. Ik had veel meer moeten scoren. Gelukkig creeër ik ze wel. Het gaat ook beter worden nu. Met Diemers hebben we er iemand bij die ook een steekbal kan geven. Dat is alleen maar lekker. Ook de verdedigers zijn beter op elkaar ingespeeld.'  

'Het geloof was er altijd wel', zegt Straalman. 'Maar als je steeds net verliest, wordt dat gevoel niet sterker. Nu voel je aan alles dat het vertrouwen toeneemt.' De rechtsback, die voorlopig de teruggekeerde Nathaniel Will uit de ploeg houdt, maakt progressie. 'Ik speelde vorig seizoen al veel en ook nu kan ik mijn minuten maken. Het is mooi dat ik ook in de eredivisie die stap kan maken. Het gaat goed. Ja. ik doe mijn best om er in te blijven. Het is aan de trainer wie hij opstelt', lacht de Achterhoeker.

Bron: Omroep Gelderland

SV Superboeren De Graafschap op Facebook en Twitter

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X