Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap verliest bizarre oefenwedstrijd

De Graafschap verliest bizarre oefenwedstrijd

De Graafschap heeft in Belek een bizarre oefenwedstrijd tegen Chemnitzer FC met 4-3 verloren. Daarbij speelde de scheidsrechter een hoogst merkwaardige rol.

Chemnitzer FC was in de beginfase de betere ploeg, maar Cas Peters bracht de ploeg van Jan Vreman op voorsprong. Daar ging opzichtig hands van Peters aan vooraf. De Duitsers waren witheet, maar de goal telde. Na de treffer haalden de Duitsers hun gram met overtredingen: Nathaniel Will, Karim Tarfi en Cas Peters kregen flinke tikken. Andrew Driver ontsnapte aan rood na een onstuimige sliding. De Duitsers kregen een grote kans waarop Jurjus uitstekend redde, maar de Doetinchemmers begonnen wel beter te voetballen. Het veldspel was behoorlijk. Chemnitzer maakte uit een onbegrijpelijke strafschop 1-1. Dat was de ruststand.

Na rust onderscheidde de scheidsrechter zich opnieuw door Jeroen Tesselaar een gele kaart te geven terwijl hij niets met de overtreding te maken had. Even later maakte Tesselaar wel een flinke overtreding en leek hij een tweede gele kaart te krijgen, maar de scheidsrechter schreef deze toe aan Ted van de Pavert.

Even later sloeg Chremnitzer toe via een prachtige vrije trap van Anton Fink. Hij maakte even later nog een schitterende goal met buitenkant rechts. Vincent Vermeij bracht de Doetinchemmers met een mooie knal terug tot 2-3. Bryan Smeets maakte met een prachtig afstandsschot 3-3. De Duitsers kwamen via Ronny König op 4-3. De scheidsrechter liet nog eenmaal van zich spreken: El Jebli werd doormidden gezaagd in de zestien, maar de scheidsrechter zag er geen penalty in.

Bron: Omroep Gelderland

Karakteristiek, vrijdag 08 januari 2016 (oefenwedstrijd winterstop)

De Graafschap - Chemnitzer FC 3-4 (1-2)
Scoreverloop: 1-0, Cas Peters, 1-1, Fink (penalty), 1-2, Fink, 1-3, Fink 2-3, Vincent Vermeij, 3-3, Bryan Smeets, 3-4, König

Geel De Graafschap: Jeroen Tesselaar, Ted van de Pavert

De Graafschap: Hidde Jurjus (75. Eric Verstappen), Nathaniel Will (75. Bart Straalman), Robin Pröpper, Ted van de Pavert, Jeroen Tesselaar, Karim Tarfi (70. Kristopher Vida), Lion Kaak, Bryan Smeets, Andrew Driver, Vincent Vermeij, Cas Peters (60. Youssef El Jebli)

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Volgende wedstrijd De Graafschap

Roda JC Kerkrade

Roda JC Kerkrade

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 19 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

De eerstvolgende wedstrijd is vrijdag 19 april. Om 20:00 uur start het uitduel bij Roda JC.

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X