Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Voorwoord kerstuitgave D'ran! Magazine

Voorwoord kerstuitgave D'ran! Magazine

Dan moet het na de winterstop maar gebeuren

Vol goede moed was ik zaterdagavond 12 december de bus in gestapt naar Enschede. Na die prachtige avond twee weken eerder bij Cambuur, zag ik het helemaal zitten. FC Twente is de te kloppen ploeg, daar gaan we drie punten halen. Hoe anders verging het ons.

Ondanks dat we nog niet veel punten hebben is er een positieve sfeer rond De Graafschap. Bij thuiswedstrijden is het voor maar ook na de wedstrijd erg gezellig. Steeds meer supporters weten de sfeer op het Spinnekopplein te waarderen. Daar zijn wij als supportersvereniging best trots op. We steken er namelijk veel tijd en energie in om het de supporters naar de zin te maken, zodat men vroeger komt en na de wedstrijd langer blijft. Dat is goed voor de saamhorigheid en voor de kas van De Graafschap.

Maar ook de uitwedstrijden genieten een groeiende belangstelling. Ook daar leveren we als supportersvereniging en bijdrage aan door kortingen te geven op de busreizen. De uitwedstrijden tegen NEC, Vitesse en Cambuur waren we met grote groepen supporters aanwezig om ons team te steunen. Van de uitwedstrijd tegen Cambuur werd zelfs een verslag gemaakt door VI journalist Freek Jansen. De busreis en het volle uitvak leverden een prachtig verhaal op dat de week er na vijf pagina’s vulde in Voetbal International. Het verhaal was puur reclame voor onze club.

Ook tegen FC Twente waren we met ruim vierhonderd supporters aanwezig. Onder aanvuring van de vaste uitsupporters van Brigata Tifosi werd uit volle borst ons team toegezongen en gesteund. Een avond in zo’n uitvak is keihard werken! Zingen en klappen aan een stuk door. Maar helaas konden we onze spelers er niet mee motiveren. Ik had ook de indruk dat wij harder gewerkt hadden in het vak dan zij op het veld. Het werd een grote teleurstelling, althans zo heb ik het ervaren. Ik vond het een gemiste kans om aan te sluiten bij Cambuur en Twente. Zelden zullen we nog zo’n gelegenheid krijgen om Twente te verslaan. De spelers van Twente hadden de moed al ver in de schoenen laten zakken en de supporters van Twente hielpen niet echt mee om dat te veranderen. Dit was onze kans om te winnen. Maar hoe wij ook zongen en klapten het werd geen wedstrijd. Zelfs toen Twente met tien man kwam te staan bakten we er niks van.

Gelukkig staat de winterstop voor de deur en heb ik even de tijd om de teleurstelling te verwerken om straks weer met positieve energie naar de Vijverberg te gaan. Maar nu even niet, ik moet eerst deze kater verwerken. Laten we dat de komende weken allemaal doen. En het vertrouwen terug vinden om er de tweede seizoenshelft met z’n allen weer tegen aan te gaan. Samen met onze jongens gaan we verder met de strijd, want we zijn en blijven wel de mooiste club van Nederland.

Ik wens alle superboeren een heel mooi afscheid van 2015, maar een nog mooier 2016.

Hans Boesberg
Voorzitter SV Superboeren De Graafschap
Reageren? hansboesberg@superboeren.nl

SV Superboeren De Graafschap op Facebook en Twitter

Volgende wedstrijd De Graafschap

Roda JC Kerkrade

Roda JC Kerkrade

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 19 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

De eerstvolgende wedstrijd is vrijdag 19 april. Om 20:00 uur start het uitduel bij Roda JC.

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X