Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Geen stunt De Graafschap tegen Ajax

Geen stunt De Graafschap tegen Ajax

De Graafschap heeft in de laatste wedstrijd van 2015 niet voor een stunt kunnen zorgen. Ajax won in Amsterdam met 2-1. Tijdens de wedstrijd konden de Superboeren aardig meevoetballen en kregen nog een aantal kansen.

In de eerste minuten kregen de Superboeren al een grote kans. Andrew Driver gaf een perfecte voorzet voor de goal maar Vincent Vermeij dook langs de bal heen. Het spel van de Amsterdammes viel in de eerste 25 minuten tegen. Toch kwam Ajax in de 26ste minuut op voorsprong. Een vrije trap van Gudelj werd door Milik achter Hidde Jurjus in de goal gekopt. De Graafschap bleef het spel doorzetten en kwam verdient op 1-1. Kristopher Vida schoof vanaf 20 meter de bal achter Cillessen.

Ajax kwam sterker uit de rust maar De Graafschap voetbalde aardig mee. Grote kansen kwam er niet tot de 70e minuut. Bazoer kreeg de bal op de voet en met een knappe volley vloog de bal in het doel van de Doetinchemmers, 2-1. In de laatste 10 minuten van de wedstrijd zette De Graafschap nog wat druk op zoek naar een gelijkspel maar een schot van Vida werd voor Cillissen uit het doel getikt.  

De Graafschap gaat met 5 punten als hekkensluiter de winterstop in. Door winst van Cambuur, is het gat op de nummer zestien Cambuur, en de nummer zeventien FC Twente vergroot tot 8 punten. De eerst volgende wedstrijd van De Graafschap is op zaterdag 16 januari, thuis tegen Excelsior.

Karakteristiek, zondag 20 december 2015

Ajax - De Graafschap 2-1 (1-1)
Scoreverloop: 1-0, Milik (26), 1-1, Kristopher Vida (38), 2-1, Bazoer (70)

Arbiter: Liesveld
Toeschouwers: 50.882

Geel De Graafschap: Jeroen Tesselaar, Kristopher Vida 
Geel Ajax:
 Bazoer

De Graafschap: Hidde Jurjus, Bart Straalman, Ted van de Pavert, Jeroen Tesselaar (63. Tolgahan Cicek), Robin Pröpper, Andrew Driver, Lion Kaak (80. Nathan Kabasele), Kristopher VidaKarim Tarfi, Youssef El Jebli (69. Tom Menting), Vincent Vermeij

Ajax: Cillessen, Tete, Veltman, Riedewald, Dijks, Bazoer (86. Van de Beek), Klaassen, Gudelj, El-Ghazi (56. Cerny), Milik, Fischer (79. Schöne)

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Pupil van de Week
& Kaartverkoopinfo komende duels

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

MVV Maastricht

MVV Maastricht

Vrijdag 26 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Een week later, vrijdag 3 mei, om 20:00 uur de aftrap tussen De Graafschap en Jong FC Utrecht.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X