Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap buigt ook voor FC Utrecht (0-1)

De Graafschap buigt ook voor FC Utrecht (0-1)

Waar De Graafschap vorige week tegen sc Cambuur de eerste overwinning van het seizoen boekte (3-2), bleef een passend vervolg op de eigen Vijverberg uit. FC Utrecht won het matige duel met het kleinst mogelijke verschil: 0-1.

Trainer Jan Vreman voerde noodgedwongen één wijzing door in zijn basisformatie. Lion Kaak was de vervanger van de geschorste Robin Pröpper. De eerste grote kans was voor de Superboeren. Cas Peters verscheen plots voor doelman Ruiter, die de aanvaller van scoren afhield.

Verder lieten beide ploegen weinig zien. Het balbezit was vaak van korte duur en De Graafschap had moeite om door de vijfmansdefensie heen te komen. Hierdoor speelde het duel zich veelal op het middenveld af en bleven grote kansen uit, al hield Hidde Jurjus Barazite van een treffer af. Aan de andere kant passeerde spits Haller bijna zijn eigen doelman bij een vrije trap. Niet veel later volgde de voorsprong voor FC Utrecht dan toch. Rico Strieder schoot de bal achter Jurjus: 0-1.

Koud in de tweede helft had FC Utrecht het duel tweemaal in het slot kunne gooien, via opnieuw Barazite. Eerst was Jurjus de sta-in-de-weg en even later raakte hij de paal. Halverwege de tweede helft leek het wedstrijdbeeld te kantelen nadat Van der Maarel binnen enkele minuten twee keer geel kreeg voorgehouden.

De Graafschap zocht de aanval, maar veel leverde het niet op. Het goed georganiseerde FC Utrecht bleef, met een man minder dus, moeiteloos overeind.

Rondom de wedstrijd is weer een aantal foto's gemaakt. De foto's kunt u vinden in ons fotoalbum.

Foto's: www.achterhoekfoto.nl

Karakteristiek, zaterdag 05 december 2015

De Graafschap - FC Utrecht 0-1 (0-1)
Scoreverloop: 0-1, Strieder (34)

Arbiter: Mulder
Toeschouwers: 10.175

Geel De Graafschap: Jeroen Tesselaar, Nathan Kabasele
Geel FC Utrecht: Kum

Rood FC Utrecht: Van der Maarel (2x geel, 67)

De Graafschap: Hidde Jurjus, Nathaniel Will, Bart Straalman, Ted van de Pavert, Jeroen Tesselaar (72. Karim Tarfi), Youssef El Jebli, Bryan Smeets (60. Nathan Kabasele), Lion Kaak (83. Erik Quekel), Andrew Driver, Vincent Vermeij, Cas Peters

FC Utrecht: Ruiter, Van der Maarel, Leeuwin, Letschert (8. Kum), Klaiber, Strieder, Ramselaar, Ayoub, Joosten (66. Amrabat), Haller, Barazite (69. Nganioni)

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Pupil van de Week
& Kaartverkoopinfo komende duels

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Gerelateerde nieuwsberichten

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X