De Graafschap buigt ook voor FC Utrecht (0-1)

Waar De Graafschap vorige week tegen sc Cambuur de eerste overwinning van het seizoen boekte (3-2), bleef een passend vervolg op de eigen Vijverberg uit. FC Utrecht won het matige duel met het kleinst mogelijke verschil: 0-1.

Trainer Jan Vreman voerde noodgedwongen één wijzing door in zijn basisformatie. Lion Kaak was de vervanger van de geschorste Robin Pröpper. De eerste grote kans was voor de Superboeren. Cas Peters verscheen plots voor doelman Ruiter, die de aanvaller van scoren afhield.

Verder lieten beide ploegen weinig zien. Het balbezit was vaak van korte duur en De Graafschap had moeite om door de vijfmansdefensie heen te komen. Hierdoor speelde het duel zich veelal op het middenveld af en bleven grote kansen uit, al hield Hidde Jurjus Barazite van een treffer af. Aan de andere kant passeerde spits Haller bijna zijn eigen doelman bij een vrije trap. Niet veel later volgde de voorsprong voor FC Utrecht dan toch. Rico Strieder schoot de bal achter Jurjus: 0-1.

Koud in de tweede helft had FC Utrecht het duel tweemaal in het slot kunne gooien, via opnieuw Barazite. Eerst was Jurjus de sta-in-de-weg en even later raakte hij de paal. Halverwege de tweede helft leek het wedstrijdbeeld te kantelen nadat Van der Maarel binnen enkele minuten twee keer geel kreeg voorgehouden.

De Graafschap zocht de aanval, maar veel leverde het niet op. Het goed georganiseerde FC Utrecht bleef, met een man minder dus, moeiteloos overeind.

Rondom de wedstrijd is weer een aantal foto's gemaakt. De foto's kunt u vinden in ons fotoalbum.