Eerste zege De Graafschap bij Cambuur (2-3)

De Graafschap heeft in een enerverende, meeslepende degradatiekraker de eerste zege van het seizoen geboekt. De ploeg van Jan Vreman won, als tiental ,op bezoek bij Cambuur met 2-3.

De Achterhoekers traden in de Friese hoofdstad aan zonder de geblesseerde Alexander Bannink. Wel verscheen spits Vincent Vermeij weer eens in de basisopstelling. De Superboeren schoten uitstekend uit de startblokken tegen Cambuur want al vroeg passeerde Cas Peters keeper Nienhuis (0-1). De thuisclub oogde aangeslagen en werd nooit echt dreigend. De Graafschap sloeg na ruim een half uur opnieuw toe. Een vrije trap van Bryan Smeets vond het hoofd van Bart Straalman (0-2).

Voor de bezoekers volgen er voor rust nog enkele prima kansen. Uitblinker Youssef El Jebli trof de paal en Cas Peters deed dat ook. Vlak voor rust kwam Cambuur toch terug in de wedstrijd. Oud-Graafschapper Sjoerd Overgoor, volleerde de bal achter doelman Jurjus.(1-2).

Vroeg in de tweede helft had Overgoor minder geluk. Het aluminium stond de gelijkmaker in de weg. Toch viel de gelijkmaker, toen Nathaniel Will de bal wilde wegwerken, maar de bal verkeerd raakte en zijn eigen doelman kansloos liet (2-2).

Na de gelijkmaker was Cambuur beter en kreeg het ook kansen. Een domme tweede gele kaart van Robin Pröpper leek De Graafschap duur komen te staan. Maar Karim Tarfi luisterde zijn rentree na maanden blessureleed op met een prachtige vrije trap in de slotfase (2-3).

Karakteristiek, vrijdag 27 november 2015

SC Cambuur - De Graafschap 2-3 (1-2)
Scoreverloop: 0-1, Cas Peters (7), 0-2, Bart Straalman (35), 1-2, Overgoor (43), 2-2, Will (54/eigen doelpunt), 2-3 Karim Tarfi (88)

Arbiter: Van de Graaf
Toeschouwers: 10.000

Geel De Graafschap: Andrew Driver, Nathan Kabasele
Geel SC Cambuur: Steblecki, Peersman

Rood De Graafschap: Robin Pröpper (2x geel 84)

De Graafschap: Hidde Jurjus, Nathaniel Will, Bart Straalman, Ted van de Pavert, Jeroen Tesselaar, Youssef El Jebli (52. Kristopher Vida), Bryan Smeets (80. Karim Tarfi), Robin Pröpper, Andrew Driver (86. Lion Kaak), Vincent Vermeij, Cas Peters

SC Cambuur: Nienhuis (46. Zeinstra), El Baad (46. Steblecki), Dammers, Peersman, Andriuskevicius, Bakker, Overgoor, Van der Streek, Rosheuvel, Ogbeche (58. Houtkoop), Barto

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Pupil van de Week
& Kaartverkoopinfo komende duels

Roda JC Kerkrade

Vrijdag 19 april, aanvang 20:00 uur

De eerstvolgende wedstrijd is vrijdag 19 april. Om 20:00 uur start het uitduel bij Roda JC.