Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap verliest van FC Groningen

De Graafschap verliest van FC Groningen

De Graafschap heeft ook tegen FC Groningen geen punten kunnen behalen. Na een indrukwekkende minuut stilte, ter nagedachtenis aan de slachtoffers in Parijs, begon De Graafschap aardig aan de wedstrijd.

Coach Jan Vreman kon niet beschikken over Robin Pröpper wegens een schorsing. Youssef El Jebli nam zijn positie in de basiself in.

Beide teams kregen meerdere kansen en waren gewaagd aan elkaar. Doelman Hidde Jurjus moest een aantal keer handelend optreden. Jesper Drost had een grote kans, maar liet dit onbenut.

Aan de andere kant uit een corner kopte verdediger Ted van de Pavert bijna binnen, maar de bal werd van de doellijn weggekopt. Bij diverse doelpogingen hielden de Groningers of goalie Sergio Padt het doel schoon.

Toch kwam Groningen vlak voor rust via Albert Rusnák op een 0-1 voorsprong na een vlotte aanval. Een aardige eerste helft van de thuisploeg werd dus afgesloten met een achterstand.

Na rust kreeg Youssef El Jebli een grote kans, maar hij schoot net naast. FC Groningen kwam op een 0-2 voorsprong. Oud-De Graafschapspeler Michael de Leeuw kon lang doorlopen met de bal en schakelde Van de Pavert uit. Met een prachtig schot werkte de aanvoerder het lederen projectiel in de kruising.

Een kopbal van invaller Vincent Vermeij kwam tegen de arm van Kasper Larsen aan waardoor de bal op de stip ging. Nathan Kabasele benutte de strafschop, 1-2. Toch voerde De Graafschap in de laatste minuten de druk op, maar dit mocht niet meer baten. Eindstand 1-2.

Rondom de wedstrijd is weer een aantal foto's gemaakt. De foto's kunt u vinden in ons fotoalbum.

Foto's: www.achterhoekfoto.nl

Karakteristiek, zaterdag 21 november 2015

De Graafschap - FC Groningen 1-2 (0-1)
Scoreverloop: 0-1, Rusnák (42), 0-2, De Leeuw (68), 1-2 Nathan Kabasele (78/penalty)

Arbiter: Van de Graaf
Toeschouwers: 10.083

Geel De Graafschap: Andrew Driver, Nathan Kabasele
Geel FC Groningen: Larsen, Padt

De Graafschap: Hidde Jurjus, Nathaniel Will, Bart Straalman, Ted van de Pavert, Jeroen Tesselaar, Youssef El Jebli (73. Kristopher Vida), Alexander Bannink, Bryan Smeets, Andrew Driver (82. Tom Menting), Nathan Kabasele, Cas Peters (59. Vincent Vermeij)

FC Groningen: Padt, Hateboer, Reijnen, Larsen, Burnet (86. Tamata), Kappelhof, Tibbling (76. Maduro), Antonia, Brost, Rusnak (72. Linssen), De Leeuw

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Pupil van de Week
& Kaartverkoopinfo komende duels

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

Al Nasr

Al Nasr

Zaterdag 20 juli, aanvang 14:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X