Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap ook onderuit tegen NEC (2-0)

De Graafschap ook onderuit tegen NEC (2-0)

Het seizoen bij De Graafschap begint een repeterend verhaal te worden: ook tegen NEC speelde de ploeg van Jan Vreman verdienstelijk, maar werden de kansen niet benut. NEC deed dat wel en won door twee treffers van Santos: 2-0.

De Graafschap begon deze Gelderse derby in dezelfde formatie, die vorige week met 3-6 van PSV verloor. In de eigen Goffrt had NEC het initiatief, maar in de stromende regen leverde dat amper kansen op. Een lob van Cas Peters verdween naast het doel van de Duitse doelman Kirsten.

Toch kwam NEC aan de leiding. Een hansbal van Alexander Bannink vond arbiter Liesveld goed voor een strafschop. Topscorer Christian Santos zette zich achter de bal en de Venezolaan faalde niet: 1-0.

In de tweede helft liet De Graafschap zich meteen zien en was Bannink dichtbij de gelijkmaker. Waar NEC slordiger werd, rook Doetinchemse hekkensluiter kansen. Vincent Vermeij, ingevallen voor de onzichtbare Kabasele, kopte net naast.

Waar De Graafschap aandrong op een verdiende gelijkmaker, gooide NEC het duel in het slot. Na een aanval via Foor en Limbombe, was Santos het eindstation (2-0). Door dit resultaat blijft De Graafschap voor de twaalfde keer op rij zonder overwinning.

Karakteristiek, zaterdag 07 november 2015

NEC - De Graafschap 2-0 (1-0)
Scoreverloop: 1-0, Santos (32/penalty), 2-0, Santos (81)

Arbiter: Liesveld
Toeschouwers: 11.673

Geel De Graafschap: Nathaniel Will, Robin Pröpper
Geel NEC: -

De Graafschap: Hidde Jurjus, Nathaniel Will, Bart Straalman, Ted van de Pavert, Jeroen Tesselaar, Robin Pröpper, Alexander Bannink, Bryan Smeets (75. Youssef El Jebli), Andrew Driver, Nathan Kabasele (64. Vincent Vermeij), Cas Peters

NEC: Kirsten, Kane, Van Eijden, Golla, Woudenberg, Bikel, Ritzmaier (60. Rayhi), Breinburg, Foor (90+3. Lundholm), Santos, Limbombe (86. Sleegers)

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Pupil van de Week
& Kaartverkoopinfo komende duels

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Volgende wedstrijd De Graafschap

PEC Zwolle

PEC Zwolle

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 26 juli, aanvang 19:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X