Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Geslaagd SV-toernooi in Den Bosch

Geslaagd SV-toernooi in Den Bosch

Op zondag 5 juni jongstleden heeft onze supportersvereniging Vriendenkring “De Graafschap” deelgenomen aan een veldvoetbaltoernooi, dat georganiseerd werd door de supportersvereniging van FC Den Bosch. Aan dit landelijke toernooi namen 16 teams deel van BVO-supportersverenigingen.

Om 8.00 uur verzamelden het team en supporters zich op het stadion in Doetinchem. Daar werden de auto’s vervolgens volgeladen met sportkleding en proviand.

Tijmen en Shirley (coördinator van deze dag) hadden hun uiterste best gedaan om te zorgen, dat het niemand ook maar aan iets zou ontberen! Koelboxen met broodjes, beleg en liters (fris)drank en water werden ingeladen. Vervolgens vertrok de hele groep in konvooi richting het zuidwesten. Eenmaal onderweg begon het te regenen en regenen… dat beloofde niet veel goeds!

Om 9.30 uur arriveerde de groep bij het complex van FC Den Bosch en het was inmiddels droog! Alles uitladen, aanmelden en omkleden! Het team speelde bij deze gelegenheid in het groen-witte (uit)tenue van De Graafschap onder leiding van Frans (coach en speler/keeper).

De “pers” was inmiddels ook gearriveerd en na de warming-up kon het team zich opstellen voor de groepsfoto. Tussen de 9 heren, die zich hadden aangemeld voor dit toernooi, bevond zich 1 dappere dame!

Om 10.15 uur startte onze eerste wedstrijd in de 1e pouleronde De Graafschap - Sparta, waarin het team zich profileerde door zeer fel uit de startblokken te treden. Helaas bleken de 15 minuten speeltijd toch te kort om tot een overwinning te komen en eindigde deze eerste wedstrijd in een 0-1 stand.

In de tweede wedstrijd PSV - De Graafschap bleek ondanks onze strijdlust en -kreet 'D’ran'. PSV was veel te sterk en moesten we de 2e nederlaag incasseren 3-0.PSV bleek echter wel geïnteresseerd in een van onze spelers… Jochen. Een rappe voetballer die ook uitstekend kan keepen!

Nadat bij PSV een speler geblesseerd was uitgevallen, spoedde de “technische staf” zich naar de “technische staf” van De Graafschap. Het “contract” was gauw gesloten en Jochen voelde wel wat voor deze deal. Dat betekende dus dubbele wedstrijden keepen en voetballen!

Ook een opvallende snelle jongen in het veld was Peter, die ondanks verwoede pogingen, de bal niet in het net wist te treffen.

De laatste wedstrijd in deze voorrondes trof het team Oud FC Den Bosch - De Graafschap. Ook deze tegenstander bleek te sterk voor onze selectie en deze partij werd afgesloten met een weliswaar flatteuze 3-0.

In de pauze die hierna volgde werd er genoten van onze “picknicklunch” en de zon, die zich inmiddels uitbundig liet zien. Om 13.15 uur werd gestart met de 2e pouleronde.

De eerste tegenstander was MVV. De spelers van De Graafschap toonden direct hun veerkracht en passie en hadden totaal geen moeite met deze tegenstander. Aangemoedigd door hun trouwe aanhang, die met blauw-witte vlaggen het team aanmoedigde, volgde een reeks van fraaie doelpunten. Tijmen scoorde de 0-1, Jochen 0-2, waarna MVV een tegenoffensief startte en een doelpuntje mee pikte 1-2. De Superboeren bleken hier niet van onder de indruk en Jochen schoot na een pijlsnelle actie de bal in het net 1-3! In de slotfase wist Roy de stand op 1-4 te brengen.

Helaas werden de 2 volgende wedstrijden met een negatief resultaat afgesloten. De Graafschap - Utrecht All Stars eindigde met 0-2 en HFC Haarlem wist De Superboeren te verslaan met 0-1.

Tussen de wedstrijden door werd het team gevraagd om deel te nemen aan het “stropdasje schieten”. Natuurlijk was dit een enorme en ontspannende uitdaging, maar helaas wist niemand de bal in het betreffende doel te schieten!

Vanwege de slechte weersvoorspelling (noodweer op komst) besloot de organisatie de wedstirijden in de laatste pouleronde af te blazen. In plaats hiervan werd tot een strafschoppenreeks besloten.

De Graafschap, no. 13 op de lijst, moest het opnemen tegen de no. 14, het team De Dames.

Met Jochen in het doel maakten Jeffrey, Tijmen, Peter, Jeroen en Shirley zich op voor deze spannende finale. Het eindigde met een 2-1 eindstand voor De Graafschap met doelpunten van Peter en het winnende doelpunt (laatste strafschop) van Tijmen.

Het team “De Graafschap” wist zich op de 13e plaats te handhaven, wat beloond werd met een bronzen beeldje.
 
PSV “All Stars” werd kampioen van dit supporterstoernooi.

We kunnen terugkijken op een leuk, gezellig en sportief evenement, perfect verzorgd door zowel de organisatie van FC Den Bosch als supportersvereniging Vriendenkring “De Graafschap”.

Volgend jaar zijn we weer van de partij met misschien wel meerdere teams!

Opstelling: Jochen (keeper/speler 25), Frans (coach/keeper/speler 19), Marcel (39 /keeper), Jeroen (34), Shirley (15), Tijmen (29), Jeffrey (37), Marcel (39), Peter (40), Frans (19), Roy (8), Danny (38)

 Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X