Eerste punt De Graafschap na sterke comeback (2-2)

De Graafschap heeft op eigen veld het eerste punt van het seizoen gepakt. Tegen Willem II trok de ploeg van trainer Jan Vreman een 0-2 achterstand recht. Vincent Vermeij bezorgde de hekkensluiter het dikverdiende punt: 2-2,

In deze wedstrijd konden de Achterhoekers weer een beroep doen op Ted van de Pavert. De verdediger raakte in de voorbereiding geblesseerd en verscheen zonder enig wedstrijdritme in de basis. Hij verdreef daarmee Robin Pröpper uit de basis. Nathan Kabasele zat zijn tweede wedstrijd schorsing uit.

De thuisclub was in de eerste helft de betere. Een schot van Cas Peters kon door Yoossef El Jebli net niet achter doelman Lamprou worden gewerkt. Verdedigend bleef De Graafschap zonder veel moeite lang overeind. Toch veranderde dat perspectief kort voor rust in amper twee minuten. Eerst kon Erik Falkenburg zomaar de 0-1 aantekenen, om even later, na een enorme flater van doelman Hidde Jurjus zelfs voor 0-2 te zorgen.

In de tweede helft was er meteen een kans voor Kristopher Vida. De inzet van de Hongaar drong doelman Lamprou tot een redding. Nadat Alexsander Bannink zijn tweede geel kreeg uit handen van de prima leidende Ed Janssen (voor te vroeg uitlopen bij een vrije trap), leek het duel eslist in Tilburgs voordeel.

Hoe dom de rode kaart voor Bannink ook was, het gaf de Superboeren nieuw alen. Er volgde snel een strafschop na een overtreding op Cas Peters, die zelf voor 1-2 zorgde. En nadat Jurjus redde op een inzet van opnieuw Falkenburg, was het gedaan met de inberg van Willem II.

De Graafschap had de jacht op de gelijkmaker geopend. Een kopbal van Peters ging net naast en de eerste inzet van invaller Vermeij ging hoog over. Tot werd Vincent Vermej de gevierde man. In de laatste minuut leverde Bryan Smeets een prima voorzet af en Vermeij verschalkte Lamprou en kikte de gelijkmaker binnen: 2-2.

Rondom de wedstrijd is weer een aantal foto's gemaakt. De foto's kunt u vinden in ons fotoalbum.

Karakteristiek, zondag 27 september 2015

De Graafschap - Willem II 2-2 (0-2)
Scoreverloop: 0-1, Falkenburg (41), 0-2, Falkenburg (43), 1-2, Cas Peters (68/penalty), 2-2, Vincent Vermeij (90)

Arbiter: Janssen
Toeschouwers: 9.183

Geel De Graafschap: Jan Lammers
Geel Willem II: Ojo

Rood De Graafschap: Alexander Bannink (2x geel, 65)

De Graafschap: Hidde Jurjus, Nathaniel Will, Jan Lammers, Ted van de Pavert (67. Robin Pröpper), Jeroen Tesselaar, Alexander Bannink, Bryan Smeets, Youssef El Jebli, Kristopher Vida (61. Vincent Vermeij), Cas Peters, Erik Quekel (74. Tom Menting)

Willem II: Lamprou, Ligeon, Dries Wuytens, Van der Struijk, Koppers, Ojo, Stijn Wuytens, Haemhouts, Van der Velden (85. Zivkovic), Falkenburg (85. Braber), Andersen (67. De Sa)

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Pupil van de Week
& Kaartverkoopinfo komende duels

Een week later, vrijdag 3 mei, om 20:00 uur de aftrap tussen De Graafschap en Jong FC Utrecht.