Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap strandt tegen bleek Ajax (2-0)

De Graafschap strandt tegen bleek Ajax (2-0)

Voor De Graafschap eindigt het bekertoernooi al in de tweede ronde. De ploeg van trainer Jan Vreman verloor op bezoek bij Ajax, met 2-0. De treffers vielen vlak voor rust en pas in de slotfase.

Voor De Graafschap is het belang van de competitie, begrijpelijk, groter. Dit was te zien aan het elftal, waarmee de Doetinchemmers in de Amsterdam Arena aan de aftrap verschenen. Zo stonden Bart Straalman, Jan Lammers, Tolgahan Cicek en Tom Menting in de basis. Daarnaast verving Erik Quekel de licht geblesseerde Cas Peters.

De Graafschap hield lang stand tegen de koploper van de Eredivisie. Doelman Hidde Jurjus redde op een kopbal van Sinkgraven. De rebound werd door Gudelj op de paal geschoten. Oud-Superboer Lasse Schöne schoot net over en spits Milik maakte dan weer de lat.

De enige 'treffer' die wel viel, een kopbal van Erik Quekel, werd afgekeurd wegens buitenspel. Vier minuten voor de thee kwam het verder sober spelende Ajax dan toch op voorsprong. Fischer scoorde op aangeven van Milik (1-0).

Na rust werd het in de Arena een lange zit. Er gebeurde weinig en die ene treffer bleef lang staan. De Graafschap was niet in staat gevaarlijk te worden en Ajax keek ook uit naar het einde. In de laatste vijf minuten besliste invaller Heitinga het treffen definitief: 2-0.

Karakteristiek, woensdag 23 september 2015, Tweede ronde KNVB-beker

Ajax* - De Graafschap 2-0 (1-0)
Scoreverloop: 1-0, Fischer (41), 2-0, Heitinga (85)

Arbiter: Kamphuis
Toeschouwers: 24.738

Geel De Graafschap: Jan Lammers
Geel Ajax: Van Rhijn

De Graafschap: Hidde Jurjus, Bart Straalman, Jan Lammers, Robin Pröpper, Tolgahan Cicek (81. Jeroen Tesselaar), Kristopher Vida, Bryan Smeets, Alexander Bannink, Tom Menting, Vincent Vermeij, Erik Quekel (72. Youssef El Jebli)

Ajax: Boer, Van Rhijn, Van der Hoorn, Viergever, Bazoer (85. Heitinga), Gudelj, Schöne, Sinkgraven, El Ghazi (65. Serero), Milik, Fischer (56. Younes)

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Volgende wedstrijd De Graafschap

PEC Zwolle

PEC Zwolle

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 26 juli, aanvang 19:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X