Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap verliest eenzijdige derby (3-0)

De Graafschap verliest eenzijdige derby (3-0)

De Graafschap heeft op bezoek bij Vitesse een kansloze nederlaag geleden. In het Gelredome werd het 3-0. Daarmee waren de Arnhemmers duidelijk een maat te groot voor de zwoegende Superboeren.

Bij De Graafschap was er op het middenveld een basisplaats voor Youssef El Jebli. Het centrum van de defensie werd gevormd door Tim Linthorst en Robin Pröpper, die beiden een verleden bij de tegenstander hebben.

In een half gevuld Gelredome liep De Graafschap al snel achter de feiten aan. Uit een corner kopte Kashia de bal al vroeg achter doelman Jurjus (1-0). Nog binnen het kwartier leek de ploeg van Jan Vreman door te meten met tien man, maar een slaande beweging van Nathan Kabasele werd gemist door de arbitrage, maar zal ongetwijfeld wel door de aanklager zijn opgemerkt.

Niet veel later werd de score verdubbeld. Na een fraaie aanval was Qazaishvili het eindstation: 2-0. De tegenstand van De Graafschap was tot dan toe pover en oogde machteloo.

Na de rust schakelde Vitesse nadrukkelijk terug, maar het lukte De Graafschap niet te profiteren. Cas Peters zag zijn kopbal gekeerd door Room, die ook geen moeite had met een inzet van Alexander Bannink.

De eenzijdige wedstrijd sleepte zich naar het einde en na een foute terugspeelbal van Linthorst kon Rashica in het laatste kwartier nog de 3-0 binnenschuiven.

Karakteristiek, zondag 20 september 2015

Vitesse - De Graafschap 3-0 (2-0)
Scoreverloop: 1-0, Kashia (6), 2-0, Qazaishvili (21), 3-0, Rashica (73)

Arbiter: Van den Kerkhof
Toeschouwers: 15.139

Geel De Graafschap: Robin Pröpper
Geel Vitesse: -

De Graafschap:
Hidde Jurjus, Nathaniel Will, Robin Pröpper, Tim Linthorst, Jeroen Tesselaar, Alexander Bannink, Bryan Smeets (88. Lion Kaak), Youssef El Jebli (73. Tom Menting), Kristopher Vida, Cas Peters (73. Vincent Vermeij), Nathan Kabasele

Vitesse: Room, Diks (27. Van der Werff), Kashia, Kruiswijk, Achenteh, Yeini, Baker, Qazaishvili (57. Pantic), Rashica, Solanke, Nathan (77. Brown)

Overig 

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Pupil van de Week
& Kaartverkoopinfo komende duels

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Gerelateerde nieuwsberichten

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X