Gebrek aan kansen zorgt voor verlies bij Roda JC Kerkrade

Trainer Jan Vreman en Roda JC Kerkrade trainer Darije Kalezic stuurden beiden elftallen in een 4-4-2 opstelling het veld in. Beide coaches, die elkaar uiteraard goed kennen vanuit De Graafschap periode, waren het er samen over eens dat het een lastige wedstrijd zou worden.

De Graafschap begon zonder Vincent Vermeij (bank) en de geblesseerden Dean Koolhof en Nathaniel Will. Op het middenveld was er plek voor Karim Tarfi en Alexander Bannink. Bart Straalman begon op zijn verjaardag als rechtsback.

Na een paar minuten ontsnapte De Graafschap al aan een tegentreffer door knullig balverlies. Beide partijen gingen qua balbezit een half uur gelijk op maar Roda JC Kerkrade creeerde meer kansen. De Graafschap zocht de kansen in de aanvallende backs die op moesten komen, maar meer dan een zondagsschot werd het niet.

Na een schot op de lat kreeg Roda JC Kerkrade in de 37e minuut de beste kans. Op randje buitenspel liet doelman Hidde Jurjus zich verrassen in de korte hoek waardoor Tom van Hyfte de 1-0 kon scoren. De Graafschap kreeg pas in de 45e minuut, net voor rust, de eerste echte kans op doel door een vrije trap van Karim Tarfi.

In de tweede helft nadat Vincent Vermeij en debutant Jeroen Tesselaar in het elftal kwamen ontstond er meer rust en dreiging vanuit de kant van De Graafschap. Vooral Jeroen Tesselaar bracht meer rust in het elftal. Ondanks dat hij de voorbereiding heeft gemist arriveerde de verdediger topfit bij de club. Trainer Jan Vreman vertelde dat hij zelden iemand zo topfit heeft zien arriveren.

De wedstrijd leek wat meer te kanteren in het voordeel van De Graafschap en Roda JC werd iets verder terug gedrongen richting eigen doel. Schoten van Alexander Bannink en Karim Tarfi bereikten helaas niet het doel van de tegenstander. In de 81e minuut kreeg Roda JC Kerkrade met Anco Jansen nog een enorme kans, maar doordat hij verzuimde om de bal af te geven aan zijn collega bleef de eindstand op 1-0.

Karakteristiek, zaterdag 22 augustus 2015

Roda JC Kerkrade - De Graafschap 1-0 (1-0)
Scoreverloop: 1-0, Van Hyfte (37)

Arbiter: Nijhuis
Toeschouwers: 13.130

Geel De Graafschap: Kristopher Vida
Geel Roda JC Kerkrade: Griffiths

De Graafschap:
Hidde Jurjus, Bart Straalman, Robin Pröpper, Tim Linthorst (66. Jeroen Tesselaar), Thijs Bouma, Kristopher Vida, Alexander Bannink (71. Youssef El Jebli), Karim Tarfi, Bryan Smeets, Nathan Kabasele, Erik Quekel (62. Vincent Vermeij)

Roda JC Kerkrade: Van Leer, Dijkhuizen, Swinkels, Sankoh, Monteyne, Noor, Griffiths, Faik, Van Hyfte (71. Van Son), Jansen (87. Cicilia), Gyasi (76. Paulissen)

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Pupil van de Week
& Kaartverkoopinfo komende duels

Een week later, vrijdag 3 mei, om 20:00 uur de aftrap tussen De Graafschap en Jong FC Utrecht.