Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap verliest bij Eredivisie rentree (3-1)

De Graafschap verliest bij Eredivisie rentree (3-1)

De Graafschap heeft de terugkeer op het hoogste niveau niet kunnen opluisteren met een resultaat. Op bezoek bij sc Heerenveen werd met 3-1 verloren. Invaller Vincent Vermeij redde de Doetinchemse eer.

De Superboeren begonnen in Friesland bijna met een compleet elftal aan debutanten in de Eredivisie. Caner Cavlan, die deze zomer De Graafschap verliet voor sc Heerenveen startte direct in de basis.

De ploeg van Jan Vreman had vanaf het begin weinig in te brengen in het Abe Lenstra Stadion. Een vroege treffer van spits Te Vrede werd om onduidelijke redenen afgekeurd. De voorsprong voor de thuisclub volgde halverwege de eerste helft. Een fout van Lion Kaak werd afgestraft door Thern: 1-0). Enkele minuten later was Te Vrede wél succesvol en troefde hij Robin Pröpper af:2-0. Vlak voor rust had Nathan Kabasele de spanning kunnen terugbrengen, maar hij vond doelman Mulder op zijn weg.

Toen vroeg in de tweede helft, via opnieuw Thern, de 3-0 viel, was het eenzijdige duel beslist. De Friezen lieten de teugels nadrukkelijk vieren en De Graafschap kreeg kansen. Dean Koolhof raakte uit het niet de paal. De ingevallen Alexander Bannink zag zijn inzet net voor of achter de lijn worden gekeerd. De eveneens ingevallen Vincent Vermeij kopte eerste nog net over, maar wist even later een voorzet van Nathaniel Will binnen te kopen (3-1).

Karakteristiek, dinsdag 11 augustus 2015

sc Heerenveen - De Graafschap 3-1 (2-0)
Scoreverloop: 1-0, Thern (23), 2-0, Te Vrede (36), 3-0, Thern (54), 3-1, Vincent Vermeij (82)

Arbiter: Van de Graaf
Toeschouwers: 22.100

Geel De Graafschap: -
Geel sc Heerenveen: -

De Graafschap: Hidde Jurjus, Thijs Bouma, Robin Pröpper, Tim Linthorst, Nathaniel Will, Kristopher Vida, Lion Kaak (57. Alexander Bannink), Dean Koolhof, Bryan Smeets, Nathan Kabasele (70. Youssef El Jebli), Erik Quekel (70. Vincent Vermeij)

sc Heerenveen: Mulder, Van Anholt, St. Juste (89. Otigba), Bijker, Cavlan, Van den Boomen, Van den Berg, Thern, Slagveer (63. Namli), Te Vrede, Larsson (81. Thorsby)

Overig 

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Pupil van de Week
& Kaartverkoopinfo komende duels

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

Jong AZ

Jong AZ

Vrijdag 29 maart, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

De eerstvolgende thuiswedstrijd is vrijdag 29 maart. Om 20:00 uur start de ontmoeting tegen Jong AZ.

Volg ons op Instagram en X (Twitter)

Volg ons op Social Media:

Instagram X (Twitter)