De Graafschap verliest na rust van Preußen Münster

De Graafschap is in de voorbereiding tegen de eerste nederlaag aangelopen. In Drensteinfurt won Preußen Münster, uitkomend in Liga 3, met 2-0. Beide doelpunten vielen na rust.

In het warme Drensteinfurt kwam De Graafschap de eerste helft prima voor de dag. De ploeg van trainer Jan Vreman kreeg zelf weliswaar geen echt grote kansen, maar de ploeg speelde goed georganiseerd en gaf ook nauwelijks iets weg. Ook in dit duel maakte proefspeler Andrew Driver zijn opwachting. De Duitsers hadden voor rust wel op voorsprong kunnen komen, maar de paal voorkwam dit en Bischoff gleed weg bij een strafschop.

Na rust bleef alleen doelman Jasper Heusinkveld staan van de oorspronkelijke basis. De tien nieuwe veldspelers keken al snel tegen een achterstand aan. Ditmaal werd de toegekende penalty wel benut (1-0). In het vervolg bleek het niveauverschil groot, maar toch werd het duel pas in de slotfase beslist door een treffer van Piossek (2-0).

Rondom de wedstrijd is weer een aantal foto's gemaakt. De foto's kunt u vinden in ons fotoalbum.

Karakteristiek, zaterdag 11 juli 2015 (voorbereiding seizoen 2015-2016)

Preußen Münster - De Graafschap 2-0 (0-0)
Scoreverloop: 1-0, Amachaibou (49/penalty), 2-0, Piossek (86)

Geel De Graafschap: Jasper Heusinkveld

De Graafschap (1e helft): Jasper Heusinkveld, Thijs Bouma, Robin Pröpper, Ted van de Pavert, Nathaniel Will, Bryan Smeets, Lion Kaak, Dean Koolhof, Andrew Driver, Kristopher Vida, Erik Quekel

De Graafschap (2e helft): Jasper Heusinkveld, Niek van den Berg, Jan Lammers, Tim Linthorst, Bart Straalman, Mart de Jong, Aron de Koning, Tom Menting, Aleksandar Jankovic, Vincent Vermeij, Jeroen Meurs

Bijzonderheid: Bischoff (Preußen Münster) mist strafschop (33)