Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Van der Kruis promotie De Graafschap nooit vergeten

Van der Kruis promotie De Graafschap nooit vergeten

Hij was 24 jaar en de held van De Graafschap in 2004. In de allerlaatste minuut van de wedstrijd Excelsior- De Graafschap in 2004 bracht Michael van der Kruis de Superboeren in extase. Door zijn treffer bracht hij de Doetinchemmers via de nacompetitie naar de eredivisie.

'Dat moment zal ik nooit meer vergeten. Ik was geblesseerd aan mijn schouder en speelde niet heel goed. Ik zou ook gewisseld worden, maar bleef staan. In de laatste minuut kregen we dus een corner en ik twijfelde of ik wel of niet mee zou gaan', vertelt Van der Kruis.

'Ik ben nog altijd blij dat ik mee ben gegaan, het was een enorme ontlading na afloop. Als ik de bal niet gemaakt zou hebben, zou Heracles naar de eredivisie promoveren. Het stadion ontplofte. Niet alleen het uitvak, maar ook de eretribune.' De Graafschap promoveerde dus door de goal van Michael van der Kruis, maar ook doordat Volendam (de tegenstander van vanavond in de play-offs om een plek in de eredivisie) Heracles op een gelijkspel hield.

De inmiddels 35-jarige oud-prof zit tegenwoordig niet meer in het voetbal. 'Nee, ik heb een eigen koffiebedrijfje. Soms herkennen mensen mij nog wel.' De verdediger volgt het Nederlandse voetbal ook niet meer. 'Nee, ik vind het niet zo leuk om te kijken. Deze wedstrijden om promotie uiteraard wel. Ik verwacht vanavond ook geen mooie wedstrijd, maar wel een hele spannende.'

Voor De Graafschap was de promotie een feest, voor Michael van der Kruis wat minder. 'Het begon wel goed. Verschillende clubs wilden mij hebben en ik zat bij Jong Oranje. Ik besloot om bij De Graafschap te blijven, maar het liep niet zo fijn af. Ik brak mijn been.'

Bron: Omroep Gelderland

SV Superboeren De Graafschap op Facebook en Twitter

Volgende wedstrijd De Graafschap

PEC Zwolle

PEC Zwolle

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 26 juli, aanvang 00:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X