Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap verslaat FC Volendam en promoveert

De Graafschap verslaat FC Volendam en promoveert

De Graafschap is terug in Eredivisie. Nadat het eerste finaleduel tegen FC Volendam in 0-0 eindigde, won de ploeg van Jan Vreman in Volendam met 0-1. Vincent Vermeij scoorde kort voor rust de enige treffer, die goed is voor een rentree op het hoogste niveau,

De Achterhoekers moesten het doen zonder de geblesseerde Tim Janssen. Voor hem speelde Vincent Vermeij. Ook keerde Karim Tarfi terug van een schorsing. Daarnaast stonden ook Dean Koolhof en Kristopher Vida aan de aftrap. Hierdoor fungeerde Lazic als linksback.

Het begin aan De Dijk oogde van beide kanten nerveus. De ploeg van vertrekkend trainer Hans de Koning kreeg ondanks dat een aantal prima kansen. De twee grootste waren niet besteed aan Kevin Brands. De middenvelder vond steeds doelman Hidde Jurjus op zijn weg.

De treffer van De Graafschap viel zo goed als uit het niets. Een vrije trap bereikte Van Ewijk, die de bal voorgaf, waar Vermeij de bal achter doelman Zwarthoed werkte: 0-1. Een dreun voor de thuisclub.

Na rust opende Volendam de jacht op de gelijkmaker. Zo maakte Robin Pröpper een uithaal van weer Brands ternauwernood onschadelijk, maar verder kwam de defensie van de bezoekers niet in de problemen. Doelman Hidde Jurjus onderscheidde zich een kwartier voor het einde door een vrije trap van Kuwas uit de kruising te tikken en onderstreepte hiermee zijn huidige vorm. In de slotfase was De Graafschap via de ingevallen Santy Hulst nog dichtbij de 0-2.

Na het laatste fluitsignaal van arbiter Braamhaar kon de promotie uitbundig worden gevierd met de talrijk meegereisde Superboeren. De Graafschap keert na een afwezigheid van drie jaar terug in de Eredivisie en promoveert voor de vijfde keer via het 'toetje'.

Rondom de wedstrijd is weer een aantal foto's gemaakt. De foto's kunt u vinden in ons fotoalbum.

Foto's met bijzonder veel dank aan Rob Lezer (Lezer ICT Solutions)

Karakteristiek, zondag 31 mei 2015 (return, finale Play-Offs promotie/degradatie)

FC Volendam - De Graafschap* 0-1 (0-1)
Scoreverloop: 0-1, Vincent Vermeij (39)

Arbiter: Braamhaar
Toeschouwers: 7.078

Geel De Graafschap: -
Geel FC Volendam: -

De Graafschap: Hidde Jurjus, Vlatko Lazic, Robin Pröpper, Ted van de Pavert, Caner Cavlan (90. Milan Massop), Kristopher Vida, Edwin Linssen, Karim Tarfi, Dean Koolhof (61. Bart Straalman) Vincent Vermeij, Jerry van Ewijk (73. Santy Hulst)

FC Volendam: Zwarthoed, Akouili (65. Philips), Schilder, Schouten (75. Steltenpool), Lo Fo Sang, Evers, Overtoom, Fafiani, Kuwas, Brands, Van Kippersluis (84. Prijor)

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Gerelateerde nieuwsberichten

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X