Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Vreman: Go Ahead moet nu, hebben geen keus

Vreman: Go Ahead moet nu, hebben geen keus

Zonder goed te spelen deed De Graafschap in de play-offs tegen Go Ahead Eagles aan klantenbinding. Het publiek verliet tevreden de sfeervolle Vijverberg. De knokploeg van trainer Jan Vreman kreeg het fanatieke publiek vol achter zich en vocht zich als een eenheid langs de matte club uit Deventer. De krappe 1-0 zege zorgt voor vertrouwen bij De Graafschap met het oog op de return. 'Het is te overbruggen voor ze, maar ze moeten nu. Go Ahead heeft geen keus', reageerde Vreman.

De Gendringenaar had gemengde gevoelens. 'Dit is een goede uitgangspositie. We winnen en dit is een goede uitslag, maar het had ook beter kunnen zijn. We kregen meer ruimte en kansen in de slotfase. Dan was het nog lastiger voor ze geworden. Dat is dus jammer', vervolgde Vreman zijn analyse van het matige maar spannende duel. Van de sfeer had de clubman genoten. 'Die wisselwerking met het publiek is echt een meerwaarde.'

De Graafschap had het voor rust moeilijk en hield voorin weinig ballen vast. 'Dat heeft natuurlijk ook met Go Ahead te maken. Ze houden de ruimtes klein. In de voeten aanspelen is dan lastig. In de tweede helft gebeurde dat beter. Toen kregen we ook een klein beetje meer ruimte en dat is gewoon makkelijker. Ja, ik wisselde aanvallend. Dan blijf je ook op je sterkst denk ik.'

De Achterhoekers dwongen de goal min of meer af. Ted van de Pavert kopte raak uit een corner waar De Graafschap veel op getraind had. 'Mooi dat zoiets dan beloond wordt.' Vreman was blij voor zijn centrumverdediger die een moeilijk seizoen doormaakt. 'Voor de winter geblesseerd geweest, geschorst ook. In de eerste helft was er nog wat hoofdschade. Dan is het schitterend dat je een corner zo lekker binnenkopt', haalt Vreman het beslissende moment terug. 

Maandag zal blijken hoe belangrijk de goal is geweest voor De Graafschap als in Deventer de return op het programma staat. Het duel in De Adelaarshorst begint al om 12:30 uur.

Bron: Omroep Gelderland

SV Superboeren De Graafschap op Facebook en Twitter

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Dinsdag 14 mei verloor De Graafschap met 2-3 van ADO Den Haag.
Zaterdag 18 mei om 20:00 uur is in Den Haag de returnwedstrijd.
Dit betreft de eerste ronde van de play-offs promotie/degradatie.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X