Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Finalist De Graafschap laat GA Eagles degraderen (0-1)

Finalist De Graafschap laat GA Eagles degraderen (0-1)

De Graafschap mag zich opmaken voor de finale van de Play-Offs. De Superboeren wonnen opnieuw van Go Ahead Eagles. In Deventer werd het 0-1.

In deze return verdedigde de ploeg van Jan Vreman een 1-0 voorsprong meegenomen uit de eerste ontmoeting. De oefenmeester voerde twee wijzigingen door in zijn opstelling. Bart Straalman en Jerry van Ewijk kregen de voorkeur boven Nathaniel Will en Vincent Vermeij.

In een volgepakte Adelaarshorst kenden de Achterhoekers een moeizaam begin. De Graafschap kreeg al vroeg twee gele kaarten en de thuisclub kreeg via Plet de grootste kans, maar de volley van de spits trof de lat.

Hoewel GA Eagles het spel voor rust dicteerde, speelde het ook erg voorzichtig en leek de angst de overhand te krijgen. De Graafschap slaagde er niet in er voetballend doorheen te komen, Op slag van rust leek een kopbal van Tim Janssen goed voor een treffer, maar Cummins' reflex voorkwam dit.

Na rust was er meer evenwicht en leek de thuisclub de wanhoop nabij, zeker toen Kristopher Vida een enorme kopkans liet liggen. Toch leek de Deventer club op voorsprong te komen, maar een inzet van Schalk werd ternauwernood door Cavlan van de lijn gehaald.

Voor het laatste kwart van de wedstrijd bracht Jan Vreman Vincent Vermeij. Het bleek een gouden greep. De blonde spits kopte niet veel later raak uit een corner van Lion Kaak: 0-1.

Het werd een klein deel van de aanhang van de thuisclub teveel en die kwamen het veld op en drukten hun club daarmee nog dieper in de ellende. Arbiter Van Boekel legde het duel stil. Na een kleine adempauze van tien minuten werd het duel uiteindelijk uitgespeeld.

Karakteristiek, maandag 25 mei 2015 (return, 1/2 finale Play-Offs promotie/degradatie)

Go Ahead Eagles - De Graafschap* 0-1 (0-0)
Scoreverloop: 0-1, Vincent Vermeij (72)

Arbiter: Van Boekel
Toeschouwers: 8.051

Geel De Graafschap: Robin Pröpper, Karim Tarfi*
Geel Go Ahead Eagles: Wijnaldum, Overgoor

De Graafschap: Hidde Jurjus, Bart Straalman, Robin Pröpper, Ted van de Pavert, Caner Cavlan, Vlatko Lazic (81. Milan Massop), Edwin Linssen (68. Lion Kaak), Karim Tarfi, Kristopher Vida, Jerry van Ewijk, Tim Janssen (70. Vincent Vermeij)

Go Ahead Eagles: Cummins; Lambooij, Vriends, Van der Linden, Wijnaldum; Van Ooijen (65. Kolder), Overgoor, Türüc; Verhoek (76. Rijsdijk), Plet (76. Amevor), Schalk

* Geschorst voor eerstvolgend duel in de Play-Offs.

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Gerelateerde nieuwsberichten

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X