Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap laat GA Eagles bungelen: 1-0

De Graafschap laat GA Eagles bungelen: 1-0

De Graafschap heeft in de eerste halve finale van de Play-Offs met 1-0 gewonnen van Go Ahead Eagles. Ted van de Pavert scoorde in het laatste kwartier met het hoofd en zorgde er zo voor dat de Doetinchemmers een klein voordeel hebben voor de return in Deventer.

De Graafschap, dat in Go Ahead Eagles de nummer zeventien van de Eredivisie trof, begon in de formatie als die in de vorige ronde Almere City FC uitschakelde.

De Superboeren kenden een sterk begin op de sfeervolle Vijverberg. Een schot van Karim Tafi betekende het eerste werk voor Eagles-doelman Cummins, die even later ook Vida van een treffer afhield. Na 25 minuten hadden de bezoekers geluk dat spits Plet mocht blijven staan, na een elleboog op het gelaat van Ted van de Pavert. Arbiter Janssen spaarde de aanvaller met geel. De blessurebehandeling nam minuten in beslag.

In het vervolg waren de Deventenaren beter, maar de enige echte grote kans was voor Lambooij die de paal raakte buiten bereik van doelman Jurjus.

Na rust gebeurde er lange tijd vrijwel niets. De Graafschap kon aanvallend weinig uitrichten en het onzeker ogende Go Ahead Eagles leek de kaart van het gelijke spel te spelen. Maar De Graafschap wilde meer en Jan Vreman bracht Jerry van Ewijk en Dean Koolhof.

Het doelpunt kwam er een klein kwartier voor het einde. Een hoekschop van Edwin Linssen werd fraaie binnen gekopt door de al in de lucht hangende Ted van de Pavert: 1-0. Het zette De Vijverberg op zijn kop. Karim Tarfi had de score een nog mooier aanzien kunnen geven, maar de inzet van de Belg, die de volledig vrijstaande Dean Koolhof over het hoofd zag, ging voorlangs. Zo bleef het bij 1-0. Maandag wacht de return in De Adelaarshorst.

Rondom de wedstrijd is weer een aantal foto's gemaakt. De foto's kunt u vinden in ons fotoalbum.

Foto's: www.achterhoekfoto.nl

Karakteristiek, vrijdag 22 mei 2015 (1/2 finale Play-Offs promotie/degradatie)

De Graafschap - Go Ahead Eagles 1-0 (0-0)
Scoreverloop: 1-0, Ted van de Pavert (78)

Arbiter: Janssen
Toeschouwers: 8.251

Geel De Graafschap: -
Geel Go Ahead Eagles: Plet

De Graafschap: Hidde Jurjus, Nathaniel Will (71 Dean Koolhof), Robin Pröpper, Ted van de Pavert, Caner Cavlan, Vlatko Lazic (83. Bart Straalman), Edwin Linssen, Karim Tarfi, Kristopher Vida, Tim Janssen, Vincent Vermeij (60. Jerry van Ewijk)

Go Ahead Eagles: Cummins, Lambooij, Vriends, Schenk, Wijnaldum, Van Ooijen, Overgoor, Türüc, Verhoek, Plet (73. Kolder), De Sa (66. Schalk)

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

PEC Zwolle

PEC Zwolle

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 26 juli, aanvang 19:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X