Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap start Play-Offs met gelijkspel

De Graafschap start Play-Offs met gelijkspel

De Graafschap is de Play-Offs begonnen met een 1-1 gelijkspel op bezoek bij Almere City FC. Voor de return, komende vrijdag op De Vijverberg heeft de ploeg van Jan Vreman een licht voordeel door het gescoorde uitdoelpunt.

In Almere miste De Graafschap Edwin Linssen vanwege een schorsing. De routinier werd vervangen door Lion Kaak. Oefenmeester Jan Vreman koos met basisplaatsen voor Nataniel Will en Tim Janssen voor ervaring. Bart Straalman en Jerry van Ewijk verdwenen hierdoor naar de bank.

De thuisploeg, voor het eerst actief in de Play-Offs, begonnen enthousiast maar de eerste kans was voor Tim Janssen namens de bezoekers. De voorsprong voor De Graafschap volgde even later alsnog. Een vrije trap van Karim Tarfi was doelman Etemadi te machtig: 0-1.

Hierna hadden de Doetinchemmers de score kunnen verdubbelen, maar ditmaal had Etemadi wel het antwoord op een schot van Cavlan, na een sterke individuele actie. Zo stond het halverwege 0-1.

Na de rust stond het snel weer 1-1 toen Vincent Janssen ineens vrij opdook voor doelman Jurjus. De spits wist wel raad met dit buitenkansje en tekende voor de gelijkmaker. 1-1. De Graafschap was het kwijt en Almere City FC ging er weer in geloven. De Flevolanders kregen ook nog eens hulp van Ted van de Pavert die de bal bijna in eigen doel werkte.

Pas in de eindfase werd De Graafschap weer sterker en dit winnende treffers kwam er bijna. In de slotminuut leek een volley van Lon Kaak goed voorde 1-2, maar Etemadi hield knap tegen.

Karakteristiek, maandag 11 mei 2015 (1e ronde Play-Offs promotie/degradatie)

Almere City FC - De Graafschap 1-1 (0-1)
Scoreverloop: 0-1, Karim Tarfi (16), 1-1, Vincent Janssen (50)

Arbiter: Makkelie
Toeschouwers: 2.106

Geel De Graafschap: Karim Tarfi
Geel Almere City FC: Receveur, Vincent Janssen, Quasten

De Graafschap: Hidde Jurjus, Nathaniel Will (70. Bart Straalman), Robin Pröpper, Ted van de Pavert, Caner Cavlan, Vlatko Lazic (81 Tom Menting), Lion Kaak, Karim Tarfi, Kristopher Vida, Tim Janssen (59. Jerry van Ewijk), Vincent Vermeij

Almere City FC: Etemadi, Bouma, Keller, Toet, Quasten, Oost (69. Salasiwa), Kip, Receveur, Ahannach, Vincent Janssen, Mamedov (81. De Kogel)

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

PEC Zwolle

PEC Zwolle

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 26 juli, aanvang 00:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X