Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap na gelijkspel in eerste ronde Play-Offs

De Graafschap na gelijkspel in eerste ronde Play-Offs

De Graafschap kreeg door de ontwikkelingen op de slotdag van de competitie de vijfde plaats in in zicht, maar bleef op bezoek bij Sparta steken op 1-1. Deze remise houdt de Rotterdammers uit de Play-Offs.

De Graafschap begon aan het duel op het, met ruim 8.000 toeschouwers goed bevolkte Kasteel in de vertrouwde formatie, dus met beide clubtopscorers Vincent Vermij en Jerry van Ewijk.

In de eerste helft gebeurde er bitter weinig. De thuisclub probeerde in het eerste kwartier het duel naar de hand te zetten. Dat leverde niets op en de Achterhoekers herstelden het evenwicht. DE 0-0 ruststand was dan ook een logisch gevolg. Het scoreverloop bij VVV-Venlo-NEC was niet in het voordeel van de ploeg van Alex Pastoor. De ontwikkelingen bij Jong PSV-FC Volendam waren juist weer gunstig voor de ploeg van Jan Vreman.

De tweede helft werd door deze ingrediënten een stuk levendiger. Eerste belandde een vrije trap van Karim Tarfi op de lat. Maar toch kwam Sparta op voorsprong. Invaller Dogan bediende Gladon op maat: 1-0.

Toch gaf het de Kasteelheren geen rust en tien minuten later stond het weer gelijk door een treffer van Tim Janssen: 1-1. Beide ploegen hadden een eigen belang bij een overwinning en gingen er vol voor, maar de belegering van het doel van Hidde Jurjus leidde tot niets en in de counter wisten de Superboeren de bal niet achter, uitblinker, doelman Kieboom te krijgen. Het bleef bij 1-1.

Door dit resultaat ontmoet De Graafschap in de eerste ronde van de Play-offs Almere City FC. Het tweeluik begint op 11 mei met het duel in Flevoland, de return is op vrijdag 15 mei.

Karakteristiek, vrijdag 08 mei 2015

Sparta Rotterdam - De Graafschap 1-1 (0-0)
Scoreverloop: 1-0, Gladon (64), 1-1, Tim Janssen (74)

Arbiter: Higler
Toeschouwers: 8.303

Geel De Graafschap: -
Geel Sparta Rotterdam: Nieuwendaal

De Graafschap: Hidde Jurjus, Bart Straalman (67. Nathaniel Will), Robin Pröpper, Ted van de Pavert, Caner Cavlan, Vlatko Lazic (60. Jordan Garcia-Calvete), Edwin Linssen, Karim Tarfi, Kristopher Vida (72. Tim Janssen), Jerry van Ewijk, Vincent Vermeij

Sparta Rotterdam: Kieboom, Van Buuren (58. Dogan), Teijsse, Breuer, Breedijk, Nieuwendaal, Nys (83. Voskamp), De Nooijer, Gladon, Verhaar, Mahmudov (74. Ketting)

Overig 

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Pupil van de Week
& Kaartverkoopinfo komende duels

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

MVV Maastricht

MVV Maastricht

Vrijdag 26 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Een week later, vrijdag 3 mei, om 20:00 uur de aftrap tussen De Graafschap en Jong FC Utrecht.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X