Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap zeker van Play-Offs na simpele zege

De Graafschap zeker van Play-Offs na simpele zege

De Graafschap heeft zich op de voorlaatste speeldag verzekerd van deelname aan de Play-Offs. Op De Vijverberg werd Fortuna Sittard simpel verslagen: 3-0. De Graafschap heeft zelfs nog uitzicht op een plek bij de eerste vijf. Dan zouden de Achterhoekers de eerste ronde van de Play-Offs mogen overslaan.

De Graafschap startte tegen Fortuna Sittard in de vertrouwde opstelling. Bij de Limburgse laagvlieger, die vorig seizoen het duel in Doetinchem won, zijn oud-Superboeren Peter van Vossen en spits Donny de Groot actief.

De Graafschap trof in Fortuna Sittard een zeer defensief ingestelde opponent, die de ruimtes aanvankelijk klein wist te houden. De ploeg van Jan Vreman bleef echter geduldig en had daarmee al snel succes. Vlatko Lazic leverde een perfecte voorzet af op het hoofd van Kristopher Vida, 1-0. De achtste seizoentreffer voor de Hongaar.

Nog voor rust bouwde De Graafschap de score verder uit tegen de machteloze Fortunezen. Caner Cavlan haalde de achterlijn en gaf de bal op een presenteerblaadje aan Vincent Vermeij.(2-0).

Na rust werd er meer vernomen van de bezoekers, maar Kevin Kis miste in kansrijke positie. Een schoot van Biels kwam zomaar op de paal en 'Maradonny' schoot alleen voor Jurjus naast. Na een uur spelen besliste De Graafschap het duel door de tweede treffer van Vermeij, deze keer was Jerry van Ewijk de aangever (3-0).

De uitslag had hoger kunnen zijn, maar de Superboeren, waar Nathaniel Will zijn rentree vierde, sprongen slordig om met de kansen die het nog kreeg, maar de feestvreugde om het bereiken van de Play-Offs was er terecht niet minder om.

Rondom de wedstrijd is weer een aantal foto's gemaakt. De foto's kunt u vinden in ons fotoalbum.

Foto's: www.achterhoekfoto.nl

Karakteristiek, vrijdag 01 mei 2015

De Graafschap - Fortuna Sittard 3-0 (2-0)
Scoreverloop: 1-0, Kristopher Vida (17), 2-0, Vincent Vermeij (36), 3-0, Vincent Vermeij (59)

Arbiter: Bax
Toeschouwers: 5.095

Geel De Graafschap: Karim Tarfi, Robin Pröpper
Geel Fortuna Sittard: -

De Graafschap: Hidde Jurjus, Bart Straalman (71. Nathaniel Will), Robin Pröpper, Ted van de Pavert, Caner Cavlan, Vlatko Lazic, Edwin Linssen, Karim Tarfi, Kristopher Vida (64. Tim Janssen), Jerry van Ewijk (80. Tom Menting), Vincent Vermeij

Fortuna Sittard: Kaya, Dengering, De Wit (61. Roumen), Janssen, Schroyen, Turan, Ter Borgh, Overhof (28. De Groot), Kis, Briels, Mert (80. Marveggio)

Overig 

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Pupil van de Week
& Kaartverkoopinfo komende duels

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

TOP Oss

TOP Oss

Vrijdag 1 maart, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

De eerstvolgende thuiswedstrijd op De Vijverberg is vrijdag 1 maart om 20:00 uur tegen Top Oss.

Volg ons op Instagram en X (Twitter)

Volg ons op Social Media:

Instagram X (Twitter)