De Graafschap rekent simpel af met Den Bosch: 2-0

De Graafschap is door een 2-0 zege op FC Den Bosch weer een stap dichter bij deelname aan de Play-Offs. Op De Vijverberg waren Bart Straalman en Jerry van Ewijk voor rust trefzeker voor de thuisclub.

Bij De Graafschap, dat na drie verliespartijen op rij, naarstig opzoek was naar weer een overwinning keerde Kristopher Vida terug van een blessure. De Hongaar verving Jordan Garcia-Calvete die nu geblesseerd toekeek.

Het waren de bezoekers die voor de eerste gevaarlijke momenten zorgden: Thomassen en Boulghalgh probeerden het van afstand, zonder succes. Het duel kabbelde voort en uit het niets kwam de ploeg van Jan Vreman toch aan de leiding. Edwin Linssen vond bij een corner het hoofd van Bart Straalman. De verdediger kopte raak: 1-0. Vlak voor rust werd Cavlan gevloerd en de toegekende strafschop was een simpele prooi voor Jerry van Ewijk: 2-0.

Na rust ging De Graafschap aanvankelijk nog opzoek naar meer doelpunten, maar het spel van de Superboeren was daarvoor te slordig. Het al uitgespeelde FC Den Bosch kon ook niet gevaarlijk worden en zo sleepte het duel zich naar het einde. Vincent Vermeij had de score nog verder kunnen opvoeren, maar de spits maaide volledig over de bal. Zo bleef het bij een regelmatige, maar zeer welkome overwinning.

Rondom de wedstrijd is weer een aantal foto's gemaakt. De foto's kunt u vinden in ons fotoalbum.