Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap kan kampioen NEC geen pijn doen

De Graafschap kan kampioen NEC geen pijn doen

De Graafschap leed op bezoek bij NEC haar derde nederlaag op rij. Het werd 2-0. Daarmee werd de suprematie van de kampioen nogmaals onderstreept.

In De Goffert liet trainer Jan Vreman zijn ploeg ongewijzigd ten opzichte van het verloren duel tegen FC Volendam (0-2). Bij NEC bleef smaakmaker Alireza Jahanbakhsh geblesseerd aan de kant, maar bleek Anthony Limbombe toch fit genoeg om te spelen.

De Graafschap kwam het eerste half uur schadevrij door dankzij enkele prima reddingen van Hidde Jurjus en met behulp van de lat. Tussendoor verschenen de Achterhoekers ook voor het vijandelijke doel, maar was daar niet effectief.

Toch opende NEC de score via Sjoerd Ars, op aangeven van Limbombe. Hiermee leek het verzet van de Superboeren gebroken, die nog van geluk mochten spreken dat de achterstond al voor rust verder opliep.

Na rust probeerde De Graafschap het wel, maar het leverde niets op. Na precies een uur werd de derby in het slot gegooid, door een treffer van Anthony Limbombe, na voorbereidend werk van Gregor Breinburg.

De wedstrijd was hiermee gespeeld en was het verschil in kwaliteit overduidelijk. De thuisclub vond het wel prima en De Graafschap kon geen vuist meer maken.

Karakteristiek, zondag 12 april 2015

NEC - De Graafschap 2-0 (1-0)
Scoreverloop: 1-0, Ars (33), 2-0, Limbombe (60)

Arbiter: Manschot
Toeschouwers: 9.121

Geel De Graafschap: Ted van de Pavert, Robin Pröpper
Geel NEC: -

De Graafschap: Hidde Jurjus, Bart Straalman, Robin Pröpper, Ted van de Pavert, Caner Cavlan, Vlatko Lazic, Edwin Linssen, Karim Tarfi, Jordan Garcia-Calvete (63. Tim Janssen), Jerry van Ewijk (84. Tom Menting), Vincent Vermeij (84. Santy Hulst)

NEC: Smits, Appiah, Van Eijden, Conboy, Leiwakabessy, Daemen (74. Van Moorsel), Santos, Breinburg, Foor (74. Waalkens), Ars (74. Emilsson), Limbombe

Overig 

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Pupil van de Week
& Kaartverkoopinfo komende duels

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X