Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap komt zwakke start niet te boven (2-1)

De Graafschap komt zwakke start niet te boven (2-1)

De Graafschap heeft op bezoek bij Helmond Sport een 2-1 nederlaag geleden. De nummer voorlaatst profiteerde optimaal van de uiterst zwakke eerste helft die de Achterhoekers op de mat legden en spaarden de bezoekers nog door maar tweemaal te scoren.

Jan Vreman miste in Helmond zijn complete vertrouwde middenvel door de schorsing van Edwin Linssen en de blessures van Kristopher Vida en Dean Koolhof. Hierdoor mocht het drietal Lion Kaak Jordan Garcia-Calvete en Santy Hulst in de basis beginnen.

De beginfase ging echter aan De Graafschap voorbij. Marc Koot opende direct de score (1-0). De ploeg van Jan Vreman kreeg echter geen tijd om van de schrik te bekomen, want arbiter Bax tkende de thuisploeg ook nog een strafschop toe. Elbers trof de paal.

De Graafschap was hierna nog niet bij de les want na 26 minuten schoot El Allouchi de bal, van grote afstand, achter de kansloze Hidde Jurjus (2-0). Ditmaal reageerden de Doetinchemmers wel snel en adequaat. Vlatko Lazic schoot de bal achter doelman Van der Steen: 2-1.

Nu rust begon De Graafschap beter en had Santy Hulst het duel weer in evenwicht kunnen brengen. Jan Vreman zag zijn ploeg wel de controle hebben, maar ook achter de feiten aanlopen. Kansen waren er nauwelijks voor de Superboeren.

Op de andere bank zag trainer Jan van Dijk wel een aantal kansen krijgen via de aanvallers Koot en Elbers, maar ook deze werden niet benut. Zo kon De Graafschap tot het laatst toe hopen, met de ingevallen debutant Tim Janssen, op een gelijkspel, maar het zwakke begin kwam De Graafschap duur te staan. Het bleef terecht bij 2-1.

Karakteristiek, vrijdag 03 april 2015

Helmond Sport - De Graafschap 2-1 (2-1)
Scoreverloop: 1-0, Koot (2), 2-0, El Allouchi (26), 2-1, Vlatko Lazic (28)

Arbiter: Bax
Toeschouwers: 1.841

Geel De Graafschap: -
Geel Helmond Sport: -

De Graafschap: Hidde Jurjus, Vlatko Lazic, Robin Pröpper, Bart Straalman, Caner Cavlan, Jordan Garcia-Calvete (77. Tom Menting), Lion Kaak (61. Ted van de Pavert), Santy Hulst (68. Tim Janssen), Karim Tarfi, Jerry van Ewijk, Vincent Vermeij

Helmond Sport: Van der Steen, Kazlauskas, Weuts (46. Van de Kerkhof), Nieskens, Van de Sande, Visser (71. Gomez-Nieto), El Allouchi, Strijbosh Fecunda, Koot (79. Hutten), Elbers

Bijzonderheid: Elbers (Helmond Sport) mist penalty (8)

Overig 

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Pupil van de Week
& Kaartverkoopinfo komende duels

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

Al Nasr

Al Nasr

Zaterdag 20 juli, aanvang 14:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X