Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap doet met ruime zege prima zaken

De Graafschap doet met ruime zege prima zaken

De Graafschap beleefde een prima weekend. Zelf was het op eigen veld te sterk voor Jong Ajax (3-0) en profiteerde zo maximaal van het puntenverlies van alle concurrenten in de strijd voor deelname aan de Play-Offs.

Bij De Graafschap had trainer Jan Vreman weer plaats in de basisformatie voor Dean Koolhof. Hierdoor verhuisde Jordan Garcia-Calvete naar de bank. Voor het overige bleef het elftal onveranderd.

In de eerste minuten ging het nog gelijk op, al miste Karim Tarfi na tien minuten de kans om vroeg de score te openen. Het schot van de Belgische middenvelder werd gepareerd door de onzekere doelman Onana. Die enkele minuten later kansloos was op een inzet van Dean Koolhof die, op aangeven van Cavlan, voor de 1-0 zorgde.

Even later had topscorer Jerry van Ewijk de vrije doortocht naar 2-0 maar hij kreeg de bal niet langs de doelman. Trainer Andries Ulderink zag dat Jong Ajax aardig meespeelde, maar ook dat zijn ploeg nauwelijks gevaarlijk werd, dit ondanks de aanwezigheid van topscorer Zivkovic.

Ook in het tweede bedrijf bleef De Graafschap sterker maar duurde het lang voordat de Achterhoekers afstand namen. Vincent Vermeij miste daartoe de grootse mogelijkheid. Zo bleef het duel spannend, maar de gasten bleven weinig dreigend.

De beslissing volgde in het laatste kwartier. Uitblinker Dean Koolhof werd in de zestien gevloerd en arbiter Koekoek wees naar de stip. Van Ewijk benutte de strafschop: 2-0. Hierna voorkwam de paal een tweede treffer van Koolhof, maar bepaalde Vincent Vermeij de eindstand vlak voor tijd toch nog op 3-0.

Rondom de wedstrijd is weer een aantal foto's gemaakt. De foto's kunt u vinden in ons fotoalbum.

Foto's: www.achterhoekfoto.nl

Karakteristiek, zaterdag 21 maart 2015

De Graafschap - Jong Ajax 3-0 (1-0)
Scoreverloop: 1-0, Dean Koolhof (17), 2-0, Jerry van Ewijk (78/penalty), 3-0, Vincent Vermeij (89)

Arbiter: Koekoek
Toeschouwers: 7.565

Geel De Graafschap: Robin Pröpper, Vincent Vermeij, Edwin Linssen
Geel Jong Ajax: Sporkslede, Tete

De Graafschap: Hidde Jurjus, Vlatko Lazic, Robin Pröpper (62. Ted van de Pavert), Bart Straalman, Caner Cavlan, Kristopher Vida, Edwin Linssen, Dean Koolhof (90. Santy Hulst), Karim Tarfi (76. Jordan Garcia-Calvete), Jerry van Ewijk, Vincent Vermeij

Jong Ajax: Onana, Owusu (84. Noordhoff), Tete, Van Bruggen, Savastano, Bakker, Sporkslede, Warmerdam, Menig, Zivkovic (78. Hendriks), Fischer (46. Acolatse)

Overig 

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Pupil van de Week
& Kaartverkoopinfo komende duels

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Gerelateerde nieuwsberichten

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X