Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

D'ran: Trots, eerlijk, genieten, D’RAN en samen

D'ran: Trots, eerlijk, genieten, D’RAN en samen

De kernwaarden van onze club zijn vastgelegd: trots, eerlijk, genieten, D’RAN en samen. Dat zijn kernwaarden waar ik een warm gevoel van krijg. De stip aan de horizon is gezet: een voetbalclub op Eredivisieniveau met het beste en grootste regionale zakenplatform. Een club die zorgt voor spektakel en saamhorigheid voor supporters en ondernemers.

Met nieuw elan kijken we naar een mooie toekomst. Er staan weer Superboeren op het veld. Wekelijks zorgen Jan, Jan en de kinderen voor spektakel op de Vijverberg. Helaas hebben alle Achterhoekers dat nog niet door gezien het aantal lege plekken op de tribunes. Kom op boeren en buitenlui in de benen en op naar de Vijverberg!

Ook op het kantoor van ons mooie clubje waait de nieuwe wind. Nog niet zo lang geleden was een directie voor ons clubje te veel van het goede. De technisch directeur werd na zijn vertrek niet vervangen. Zijn taken kon de algemeen directeur er wel bij doen. Dat was niet zo’n succes en de algemeen directeur kreeg hulp van een vrijwilliger. Niet veel later was hij directeur af en werd hij manager. En zo kwam er een einde aan ons tijdperk met directeuren. Op zich niet verkeerd, met directeuren winnen we geen wedstrijden. Het kapitaal moet per slot van rekening op het veld staan.

Maar helaas kreeg Jan Vreman aan het begin van het seizoen er geen kerels bij die de kinderen op sleeptouw hadden kunnen nemen. Maar negen maanden verder, hebben we wel drie nieuwe directeuren. Het was niet eens een zware bevalling, uit het niets waren ze er ineens. Of heeft iemand een vacature voorbij zien komen? Een DNA profielschets gelezen? Iets gehoord over kandidaten? Helaas hangt er een waas van achterkamertjes politiek over de benoemingen. Ik betreur dat, omdat het niet past bij onze kernwaarden. Let wel ik oordeel niet over de kwaliteiten van de benoemde mensen, maar als De Graafschap transparantie, eerlijkheid en samen D’RAN preekt laat het dan ook zien.

Voor de functie van supporterscoördinator ligt een competentielijstje klaar van drie kantjes en salaris NUL voor een werkweek van 60 uur. Ik zou zeggen doe een directeur minder en maak van de supporterscoördinator een betaalde baan. Ik vind dat wij dat als supporters verdienen en ik denk dat Tim Bakens de functie heel goed kan invullen. Ik las namelijk dat Tim daar binnenkort tijd voor heeft, want ook voor hem is een opvolger uit de lucht komen vallen lijkt het.

‘Blue White Oldies breekt met Graafschap’ lees ik in de krant en ik denk ‘trots’ en ‘samen D’RAN’? Hoe is het mogelijk dat zo’n mooi initiatief vanuit het hart van de club niet tot een succes leidt, maar een grote teleurstelling wordt met alleen verliezers. Zo ook de discussie met de club over het reglement van de Commissie Stadionverboden. We zijn er al negen maanden mee bezig, maar je bent sneller directeur dan dat je een afspraak kunt maken met deze commissie. De nieuwe plannen van De Graafschap zijn goed, maar laat ze niet in de bureaulade verdwijnen. Laat het zien en maak ze waar!

Met sportieve en hoopvolle groet,

Hans Boesberg
Voorzitter SV Superboeren

Reageren? hansboesberg@superboeren.nl

Volgende wedstrijd De Graafschap

PEC Zwolle

PEC Zwolle

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 26 juli, aanvang 00:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X