De Graafschap schudt Jong PSV eenvoudig af: 5-0

De Graafschap heeft in eigen huis gewonnen van Jong PSV. Na een stroef eerste half uur werd het in Doetinchem uiteindelijk 5-0. Dean Koolhof vierde in dit duel, als invaller, zijn rentree na lang blessureleed.

Bij De Graafschap begon Lars van Roon evenals tegen Roda JC in de basis en verscheen ook de weer fitte Kristopher Vida aan aan de aftrap. Nieuwkomer Tim Janssen werd door trainer Jan Vreman nog buiten de selectie gehouden. Het Jong PSV van Darije Kalezic was ditmaal opvallend minder versterkt als bij ontmoeting eerder dit seizoen.

In de eerste helft waren de hoogtepunten spaarzaam. Een schoot van Tarfi werd gekeerd door doelman Bertrams en namens de bezoekers kopte Sanoh in, maar hield Jurjus tegen. Toch maakte De Graafschap nog voor rust het verschil. Eerst scoorde Pröpper uit een hoekschop: 1-0. Niet veel later stoomde Caner Cavlan op en zijn geweldige uithaal was goed voor de 2-0 ruststand en daarmee was het verzet van Jong PSV al gebroken.

Na rust ging De Graafschap op jacht naar meer treffers. Carcia-Calvete zag zijn geplaatste bal moeizaam verwerkt worden door de doelman. Vincent Vermeij tekende wel voor de 3-0 na een voorzet op maat van Vida. Kort na zijn entree gaf Koolhof de bal mee aan Cavlan, die de bal onhoudbaar in de kruising joeg: 4-0.

Kort voor tijd werd de eindstad bepaald op 5-0. Verdediger De Wijs kopte de bal langs zijn eigen doelman na een voorzet van de ingevallen Tom Menting.

Rondom de wedstrijd is weer een aantal foto's gemaakt. De foto's kunt u vinden in ons fotoalbum.

Karakteristiek, vrijdag 13 maart 2015

De Graafschap - Jong PSV 5-0 (2-0)
Scoreverloop: 1-0, Robin Pröpper (37), 2-0, Caner Cavlan (40), 3-0, Vincent Vermeij (66), 4-0, Caner Cavlan (72), 5-0, De Wijs (88/eigen doelpunt)