Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Verliezend De Graafschap ziet periodekansen slinken

Verliezend De Graafschap ziet periodekansen slinken

De Graafschap heeft zichzelf een zeer slechte dienst bewezen door de uitwedstrijd tegen Jong FC Twente met 3-1 te verliezen. Door dit resultaat heeft De Graafschap het behalen van de derde periode niet meer in eigen hand.

Voor de wedstrijd die in Emmen in een spookachtig decor werd gespeeld, sleutelde Jan Vreman niet aan zijn dat de laatste weken zo succesvol was. Wat beide ploegen voor rust lieten zien was wel erg mager. In de beginfase miste Jordan Garcia-Calvete een grote kans. Da dit duel als inzet de derde periode had, leek de ploeg eerder te verlammen, dan te motiveren. Het enige gevaar van Jong FC Twente kwam van Kasper Kusk. Zijn schot verdween echter naast.

Vroeg in de tweede helft opende Jong FC Twente de score. Een fraaie uithaal van Ryo Miyaichi verdween via de lat achter de kansloze Hidde Jurjus: 1-0. Hierna gooide De Graafschap de schroom van zich af en werd dreigender en kreeg het een kwartier voor tijd een strafschop na hands van Koppers. Dit karwei werd door Jerry van Ewijk geklaard (1-1).

Omdat alleen bij winst de Superboeren het beste uitzicht op de periodewinst zouden houden, zocht De Graafschap de tweede treffer, maar Jong FC Twente sloeg toe in de counter, eerst via Kusk voor de 2-1 en topscorer Oosterwijk maakte er ook nog 3-1 van.

Karakteristiek, maandag 23 februari 2015

Jong FC Twente - De Graafschap 3-1 (0-0)
Scoreverloop: 1-0, Miyaichi (53), 1-1, Jerry van Ewijk (76/penalty), 2-1, Kusk (84), 3-1, Oosterwijk (87)

Arbiter: Otto
Toeschouwers: 211

Geel De Graafschap: Robin Pröpper
Geel Jong FC Twente: Koppers, Ntuli

De Graafschap: Hidde Jurjus, Vlatko Lazic, Bart Straalman, Robin Pröpper, Caner Cavlan, Kristopher Vida (75. Lion Kaak), Edwin Linssen (65. Soufian Echcharaf), Jordan Garcia-Calvete (56. Santy Hulst), Karim Tarfi, Jerry van Ewijk, Vincent Vermeij

Jong FC Twente: Bednarek, Bleker, Andersen, Bijen, Koppers, Van der Heyden, Hölscher (84. Schütte), Ntuli (78. Van der Lely), Kusk, Oosterwijk, Miyaichi (90. Da Cruz)

Bijzonderheid: wedstrijd gespeeld in Emmen.

Overig 

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Pupil van de Week
& Kaartverkoopinfo komende duels

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

Al Nasr

Al Nasr

Zaterdag 20 juli, aanvang 14:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X