Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap wint ook van MVV (3-1)

De Graafschap wint ook van MVV (3-1)

De Graafschap heeft de goede serie waaraan het bezig is een vervolg gegeven met een 3-1 zege op laagvlieger MVV. Op De Vijverberg waren Jerry van Ewijk, Caner Cavlan en Santy Hulst trefzeker namens de Superboeren.

Trainer Jan Vreman wijzigde zijn opstelling op één plaats ten opzichte van de gewonnen wedstrijd tegen RKC Waalwijk. Santy Hulst moest zijn plaats afstaan aan Jordan Garcia-Calvete.

De Graafschap trof in MVV een afwachtende tegenstander, maar de Doetinchemmers waren daar niet van onder de indruk en leken, evenals tegen RKC, snel zaken te willen doen. Een uithaal van Vlatko Lazic belandde op de paal. Niet veel later vond Vermeij subtiel Van Ewijk voor de 1-0.

Toch trok MVV de stand snel gelijk. Bryan Smeets, naar verluidt volgend seizoen spelend voor De Graafschap, bracht een vrije trap scherp voor het doel, waar Vorthoren de bal tegen de touwen kopte: 1-1.

Ook na de gelijkmaker bleef de thuisclub sterker. Maar een schot van Tarfi werd gekeerd door de onzekere doelman Coppens en een fraai uitgevoerde counter werd niet doeltreffend afgerond door Van Ewijk. Aan de andere kant raakte Robin Própper zijn eigen lat en voorkwam daarmee een Maastrichtse doelpoging. De verdiende voorsprong voor De Graafschap volgde nadat Cavlan alle ruimte kreeg om te schieten: 2-1. Zijn vijfde van het seizoen.

Na rust was het minder wat De Graafschap liet zien. De ploeg van Jan Vreman had moeite om de bal lang in de ploeg te houden en het fysiek sterkere MVV verscheen via Smeets en Vorthoren gevaarlijk voor doelman Hidde Jurjus, die het duo van de gelijkmaker afhield.

De bevrijdende 3-1 viel in het laatste kwartier. Doelman Coppens hield Cavlan nog knap van een treffer af, maar de ingevallen Hulst prikte de bal wel binnen. Hulst stelde met een fraaie actie Vida nog in staat voor de 4-1 te zorgen, maar de Hongaar miste. Zo bleef het bij 3-1.

Rondom de wedstrijd is weer een aantal foto's gemaakt. De foto's kunt u vinden in ons fotoalbum.

Foto's: www.achterhoekfoto.nl

Karakteristiek, vrijdag 13 februari 2015

De Graafschap - MVV Maastricht 3-1 (2-1)
Scoreverloop: 1-0, Jerry van Ewijk (11), 1-1, Vorthoren (15), Caner Cavlan (32), 3-1, Santy Hulst (74)

Arbiter: Bax
Toeschouwers: 4.183

Geel De Graafschap: Bart Straalman
Geel MVV Maastricht: Smeets, Brouwers

De Graafschap: Hidde Jurjus, Vlatko Lazic, Bart Straalman, Robin Pröpper, Caner Cavlan, Kristopher Vida, Edwin Linssen (78. Lion Kaak), Jordan Garcia-Calvete (69. Santy Hulst), Karim Tarfi (85. Soufian Echcharaf), Jerry van Ewijk, Vincent Vermeij

MVV Maastricht: Coppens, Kuipers, Labylle (66. Croux), Streutker, Moustafa, Vorthoren, Braken, Veldmate (80. Maatsen), Ospitalieri, Smeets (73. Huser), Brouwers

Overig 

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Pupil van de Week
& Kaartverkoopinfo komende duels

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Gerelateerde nieuwsberichten

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X