Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap wint en achterhaalt FC Oss

De Graafschap wint en achterhaalt FC Oss

De Graafschap heeft in een matig duel toch prima zaken gedaan. Op De Vijverberg werd concurrent FC Oss met 2-1 verslagen en daarmee direct achterhaald op de ranglist.

Bij De Graafschap, dat afgelopen week ook won van Telstar (0-2). nam doelman Hidde Jurjus weer plaats onder de lat na zijn schorsing. Verder sleutelde Jan Vreman niet aan zijn elftal. Tegenstander FC Oss zag topscorer Kevin van Veen de club verlaten voor een Engels avontuur bij Scunthorpe United, maar stonden oud-Graafschappers Jochem Janssen en Joep van den Ouweland wel aan de aftrap.

Het duel begon veelbelovend. Een fraaie uithaal van Karim Tarfi werd even stijlvol uit de kruising geranseld door doelman Koopman. Maar hierbij bleef het. De Graafschap wist geen opening te vinden bij de bezoekers. Daarvoor lag het tempo te laag en was het spel te voorspelbaar. FC Oss wachtte lang af, maar verscheen na een half uur een aantal maal dreigend voor het doel. Justin Mathieu miste tweemaal. Het rustsignaal van de prima leidende Van den Heuvel maakte een einde aan een saaie eerste helft.

Na rust lag het tempo iets hoger, maar dat leverde aanvankelijk weinig op. Na precies een uur kopte Vincent Vermeij de bal in, maar Koopmans hield de bal uit het doel. Een derde rebound werd echter door Kristopher Vida benut: 1-0. Enkele minuten later trok Opoku de stand al weer gelijk: 1-1.

Hierna leek de goed spelende Vermeij weer voor een Doetinchemse voorsprong te zorgen. Maar de spits trof de paal. Toch viel de 2-1. Een van richting veranderde vrije trap van Karim Tarfi liet Koopmans kansloos: 2-1. De Graafschap overleefde vervolgens nog enkele hachelijke momenten maar mag drie belangrijke punten bijgeschreven.

Rondom de wedstrijd is weer een aantal foto's gemaakt. De foto's kunt u vinden in ons fotoalbum.

Foto's: www.achterhoekfoto.nl

Karakteristiek, zaterdag 31 januari 2015

De Graafschap - FC Oss 2-1 (0-0)
Scoreverloop: 1-0, Kristopher Vida (60), 1-1, Opoku (67), 2-1, Karim Tarfi (77)

Arbiter: Van den Heuvel
Toeschouwers: 4.586

Geel De Graafschap: Robin Pröpper, Lion Kaak
Geel FC Oss: Stuy van den Herik

De Graafschap: Hidde Jurjus, Vlatko Lazic, Bart Straalman, Robin Pröpper, Caner Cavlan, Kristopher Vida (77. Soufian Echcharaf), Edwin Linssen (87. Tolgahan Cicek), Santy Hulst (66. Lion Kaak), Karim Tarfi, Jerry van Ewijk, Vincent Vermeij

FC Oss: Koopmans, Jansen, Balk, Stuy van den Herik, Van der Sluijs (86. Agbolesoo), Van den Ouweland, Opoku, Kamaci, Janssen, Mathieu, Snijders (46. Falkenstein)

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Pupil van de Week
& Kaartverkoopinfo komende duels

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

Roda JC Kerkrade

Roda JC Kerkrade

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 19 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

De eerstvolgende wedstrijd is vrijdag 19 april. Om 20:00 uur start het uitduel bij Roda JC.

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X