Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Verlies en averij De Graafschap tegen FC Emmen

Verlies en averij De Graafschap tegen FC Emmen

De Graafschap beleefde een matige hervatting van de competitie. Tegen een beter FC Emmen konden de Achterhoekers geen vuist maken. Op De Vijverberg werd het 1-2.

Bij De Graafschap stond Milan Massop na lang blessureleed weer in de basis. Hij verving centraal achterin Jan Lammers die vanwege een blessure de komende weken niet inzetbaar is. De Graafschap speelde met rouwbanden vanwege het overlijden van Ben Duiverman.

De Superboeren schotelden het publiek een magere eerste helft voor. En dat kwam door het strijdplan van FC Emmen. De ploeg van vertrekkend trainer Joop Gall zette de Doetinchemmers vroeg onder druk, die daardoor maar niet in de wedstrijd kwamen. Daarnaast waren de bezoekers fysiek sterker en voetballend beter.

Zo leek Boy Deul al vroeg de score te openen, maar de paal hield hem van een treffer af. Net voor het half uur volgde dan toch de verdiende 0-1: Cas Peters bekroonde een mooie individuele actie met een hard schot waarmee hij doelman Jurjus het nakijken gaf. Kort voor rust zorgde Niek Vossebelt uit het niets voor 0-2. De Graafschap zocht met een fluitconcert de kleedkamer op.

Trainer Jan Vreman moest halverwege Milan Massop noodgedwongen vervangen. De verdediger is opnieuw enige tijd uitgeschakeld met een knieblessure. Daarnaast nam Edwin Linssen de plaats in van Soufian Echcharaf.

Het haalde niets uit. FC Emmen bleef soeverein en toen doelman Jurjus ook nog eens de bal ving buiten de zestien en met rood kon vertrekken, leken de kaarten geschud. De Drenten verschenen nog een paar keer dreigend voor invaller-doelman Jordy van de Kracht, maar scoorden niet.

In de laatste vijftien minuten verdween de scherpte uit het spel van de gasten en wist De Graafschap via Vincent Vermeij te profiteren (1-2). De jacht op een, niet meer verwacht, gelijkspel werd ingezet, maar dat gebeurde zonder veel overleg en leverde ook niets op.

Rondom de wedstrijd is weer een aantal foto's gemaakt. De foto's kunt u vinden in ons fotoalbum.

Foto's: www.achterhoekfoto.nl

Karakteristiek, zaterdag 17 januari 2015

De Graafschap - FC Emmen 1-2 (0-2)
Scoreverloop: 0-1, Peters (28), 0-2, Vossebelt (42), 1-2, Vincent Vermeij (77)

Arbiter: Van den Kerkhof
Toeschouwers: 4.732

Geel De Graafschap: Edwin Linssen
Geel FC Emmen: Siekman, Bannink

Rood De Graafschap: Hidde Jurjus (57, hands)

De Graafschap: Hidde Jurjus, Vlatko Lazic, Robin Pröpper, Milan Massop (46. Bart Straalman), Caner Cavlan, Soufian Echcharaf (46. Edwin Linssen), Jordan Garcia-Calvete, Kristopher Vida, Santy Hulst (58. Jordy van de Kracht), Karim Tarfi, Vincent Vermeij, Jerry van Ewijk

FC Emmen: Meerits, Bakkati, Pedro, Siekman, Jallo, Vossebelt (79. Mannes), Olijve, Bannink, Deul (79. Laghmouchi), Bergkamp, Peters (90. Seip)

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Pupil van de Week
& Kaartverkoopinfo komende duels

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

PEC Zwolle

PEC Zwolle

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 26 juli, aanvang 00:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X