De Graafschap kan niet voor bekerstunt zorgen (2-4)

De Graafschap heeft tegen FC Twente niet voor een stunt kunnen zorgen in de KNVB-beker. Het werd 2-4. In de slotfase van de eerste helft drukte de arbitrage een stevig stempel op het duel, met enkele zeer twijfelachtige beslissingen. Er viel ook een aantal prachtige treffers te aanschouwen.

Trainer Jan Vreman maakte van zijn opstelling geen geheim en liet zijn vertrouwde elftal opdraven. De Graafschap begon gedreven aan het duel op De Vijverberg. En hier hadden de bezoekers het lastig mee. De Doetinchemse voorsprong volgde al snel. Een hoekschop van Karim Tarfi werd door Vincent Vermeij achter doelman Stevens gekopt, die hierbij geen sterkte indruk maakte.

In het verloop van de eerste helft was De Graafschap via twee keer Van Ewijk dichtbij een treffer. De clubtopscorer mikte echter over en naast. Tot dan toe was FC Twente nog nauwelijks gevaarlijk geweest. De gelijkmaker viel dan ook uit het niets. Een halve omhaal van Corona, al dan niet in buitenspelpositie, verdween in de kruising (1-1).

De tot op dat moment prima leidende arbiter Mulder spaarde even later Sonny Stevens. De sluitpost van FC Twente maakte een slaande beweging naar Robin Pröpper, maar zag geen rood. Opmerkelijk genoeg kregen beide spelers geel. In de daaropvolgende aanval zag Mulders assistent buitenspel over het hoofd en tekende Ziyech voor de 1-2 ruststand.

Na rust werden de verhoudingen snel duidelijk, al misten de Tukkers aanvankelijk grote kansen. Het vermoeide De Graafschap probeerde het wel, maar leed nu sneller balverlies en FC Twente liep via Corona uit naar 1-3. De mooiste treffer van de avond werd voorzien van de handtekening van Ziyech. Na balverlies verschalkte de middenvelder doelman Hidde Jurjus met een lob over zeker 40 meter: 1-4.

De Graafschap kwam nog terug tot 2-4. Een voorzet van Tolgahan Cicek werd door Bjelland achter zijn eigen goalie gewerkt. Derhalve verlaat De Graafschap het bekertoernooi met opgeheven hoofd.

Rondom de wedstrijd is weer een aantal foto's gemaakt. De foto's kunt u vinden in ons fotoalbum.

Karakteristiek, woensdag 17 december2014, achtste finales KNVB-beker

De Graafschap - FC Twente* 1-4 (1-2)
Scoreverloop: 1-0, Vincent Vermeij (11), 1-1, Corona (40), 1-2, Ziyech (45), 1-3, Corona (61), 1-4, Ziyech (68), 2-4, Bjelland (79/eigen doelpunt)

Arbiter: Mulder
Toeschouwers: 8.154

Geel De Graafschap: Robin Pröpper
Geel FC Twente: Stevens

De Graafschap: Hidde Jurjus, Vlatko Lazic (78. Bart Straalman), Ted van de Pavert, Robin Pröpper (75. Jan Lammers), Caner Cavlan, Soufian Echcharaf, Jordan Garcia-Calvete (66. Tolgahan Cicek), Vincent Vermeij, Karim Tarfi, Jerry van Ewijk, Kristopher Vida

FC Twente: Stevens, Martina, Bjelland, Lachman, Koppers, Mokotjo, Ziyech, Engelaar (78. Ter Avest), Ould-Chikh (66. Kusk), Corona (73. Tapia), Mokhtar