Sterke comeback Graafschap niet genoeg (4-3)

De Graafschap leek op bezoek bij FC Eindhoven bij een 3-0 tussenstand bezig aan een kansloze missie. Maar er volgde een, wederopstanding: 3-3. Een blunder van doelman Hidde Jurjus leidde dan toch een nederlaag in: 4-3.

De Graafschap startte in Eindhoven met de weer fitte Ted van de Pavert in de basis. Vincent Vermeij speelde op de plek van de geblesseerde Santy Hulst. De Achterhoekers maakte een moeizame eerste helft door in het Jan Louwers stadion. De thuisclub dicteerde en De Graafschap kwam vlak voor rust op achterstand door een treffer van Tom Boere.

Trainer Jan Vreman maakte maximaal gebruik van de rust. De oefenmeester moet echter met verbazing hebben gezien wat er in de eerste minuten van het tweede bedrijf allemaal gebeurde. Binnen enkele minuten bouwden de Brabanders de voorsprong uit naar 3-0 via Sleegers en Van Son.

Hierna schrok De Graafschap wakker. Onder aanvoering van Vincent Vermeij kwamen de Doetinchemmers terug in het duel. De lange spits zorgde voor de 3-1 en tien minuten later voor de 3-2. De angst sloop erin bij de achterhoede van FC Eindhoven en Garcia-Calvete werkte de bal via verdediger N'Toko over de lijn, waarmee de ploeg van Jan Vreman volledig terug was in de wedstrijd: 3-3.

De Graafschap leek voor de volle buit te kunnen gaan, maar door een opzichtige flater van doelman Jurjus kwam de thuisclub uit het niets voor op voorsprong via de door De Graafschap gevolgde Chiro N’Toko: 4-3. Deze tik kwamen de bezoekers niet meer te boven. De Graafschap haalde dit seizoen niet meer dan één punt tegen ploegen uit de top vijf.

Karakteristiek, vrijdag 12 december 2014

FC Eindhoven - De Graafschap 4-3 (1-0)
Scoreverloop: 1-0, Boere (37), 2-0, Sleegers (47), 3-0, Van Son (54), 3-1, Vincent Vermeij (55). 3-2, Vincent Vermeij (66), 3-3. N’Toko (71/eigen doelpunt), 4-3, N’Toko (77)

Arbiter: Pérez
Toeschouwers: 3.402

Geel De Graafschap: Caner Cavlan, Soufian Echcharaf
Geel FC Eindhoven: -

De Graafschap: Hidde Jurjus, Vlatko Lazic, Ted van de Pavert (73. Jan Lammers), Robin Pröpper, Caner Cavlan, Soufian Echcharaf, Jordan Garcia-Calvete (82. Tom Menting), Vincent Vermeij, Karim Tarfi (75. Edwin Linssen), Jerry van Ewijk, Kristopher Vida

FC Eindhoven: Muyters, Durwael, N’Toko, Nieveld, Gunst, Van Son, Dechilder, Van den Boomen, Van Hout (73. Bourdouxhe), Boere (89. Karg), Sleegers (79. Beekman)

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Pupil van de Week
& Kaartverkoopinfo komende duels

Een week later, vrijdag 3 mei, om 20:00 uur de aftrap tussen De Graafschap en Jong FC Utrecht.