De Graafschap wint in doelpuntenfestijn (6-3)

De Graafschap was oppermachtig tegen Jong FC Twente. Het duurde echter tot ver in de tweede helft voordat het verzet van de werd gebroken. Dit gebeurde wel met fraaie doelpunten.

Bij De Graafschap, dat de laatste twee wedstrijden verloor, keerden Robin Pröpper en Jerry van Ewijk terug van een schorsing. Trainer Jan Vreman zag zijn ploeg wat aarzelend starten omdat de bezoekers de thuisploeg het spel lieten maken.

Jong FC Twente verscheen voor rust welgeteld tweemaal voor het doel van Hidde Jurjes. Eerst strafte Merlin Schütte een fout van Bart Straalman af: 0-1. Dit werd door De Graafschap hersteld in de persoon van Vincent Vermeij, die fraai en met gevoel scoorde: 1-1. Hierna hield doelman Plettel de Achterhoekers meermalen van een treffer af. Uit het niets kwam er een hernieuwde voorsprong voor de ploeg uit Enschede. Ook aanvaller Zschusschen maakte dankbaar gebruik van geknoei in de Doetinchemse defensie: 1-2. Binnen één minuut stelde De Graafschap orde op zaken via Santy Hulst: 2-2. Zijn eerste treffer van het seizoen.

Vroeg in de tweede helft zette Karim Tarfi zich achter een vrije trap, die keeper Plattel tot een uiterste redding dwong. Jong FC Twente dook vervolgens voor de derde maal op voor doelman Jurjus en opnieuw was het raak door Schütte: 2-3.

Even later onderstreepte de onzeker fluitende Van den Heuvel zijn optreden met een snelle rode kaart voor Zschusschen. Hierna stond Jong FC Twente met de rug tegen de muur en Tarfi had nu wel succes van afstand: 3-3.

De jacht op de 4-3 werd ingezet maar invaller Linssen en uitblinker Vermeij hadden geen geluk. Pas nadat een voorzet van Cicek door drie man werd gemist, scoorde Vermeij zijn tweede van de avond: 4-3. In de laatste tien minuten scoorde Van Ewijk zijn negende van het seizoen (5-3) en bepaalde Cavlan, niet voor het eerst dit seizoen met een fraai afstandsschot, de eindstand op 6-3.

Rondom de wedstrijd is weer een aantal foto's gemaakt. De foto's kunt u vinden in ons fotoalbum.

Karakteristiek, zaterdag 06 december 2014

De Graafschap - Jong FC Twente 6-3 (2-2)
Scoreverloop: 0-1, Schütte (13), 1-1, Vincent Vermeij (25), 1-2, Zschusschen (36), 2-2, Santy Hulst (37), 2-3, Schütte (53), 3-3, Karim Tarfi (62), 4-3, Vincent Vermeij (78), 5-3, Jerry van Ewijk (84), 6-3, Caner Cavlan (87)

Arbiter: Van den Heuvel
Toeschouwers: 4.851

Geel De Graafschap: Jordan Garcia-Calvete, Karim Tarfi
Geel Jong FC Twente: Andersen

Rood Jong FC Twente: Zschusschen (60)

De Graafschap: Hidde Jurjus, Vlatko Lazic, Bart Straalman, Robin Pröpper, Caner Cavlan, Soufian Echcharaf (63. Edwin Linssen), Jordan Garcia-Calvete (79. Kristopher Vida), Santy Hulst, Karim Tarfi (69. Tolgahan Cicek), Vincent Vermeij, Jerry van Ewijk

Jong FC Twente: Plattel, Bleker, Andersen (89. Verlaan), Bijen, Derre Kwee, Van der Heyden, Schütte, Ntuli (89. Schwering), Swieter (63.Tanda), Zschusschen, Miyachi

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

De eerstvolgende wedstrijd is vrijdag 19 april. Om 20:00 uur start het uitduel bij Roda JC.

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.