Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap verliest; topvijf uit zicht

De Graafschap verliest; topvijf uit zicht

De Graafschap heeft het niet kunnen bolwerken tegen een, opvallend versterkt, Jong PSV. In Eindhoven werd het 3-1. De ploeg van Jan Vremen deed zichzelf te kort in de afwerking, zo miste Lazic vanaf de stip.

De Graafschap speelde door drie schorsingen achterin met een geïmproviseerd centrum, gevormd door Bart Straalman en Edwin Linssen. In de aanval werd de eveneens geschorste Jerry van Ewijk vervangen door Vida. Trainer Darije Kalezic van Jong PSV had ditmaal de beschikking over veel eerste elftal spelers.

In een troosteloos decor van een zo goed als leeg stadion was de eerste kans al snel voor de Doetinchemmers, maar Vida kreeg de bal niet achter Pasveer. Hierna bleef De Graafschap wel de bovenliggende partij, maar dat leverde niet al te veel kansen op. Zo kabbelde het duel voort en leek een eerste helft zonder treffers in de maak, totdat Karim Tarfi duur balverlies leed en middenvelder Hendrix wel raad wist met de voorzet van Brenet: 1-0.

Direct na rust werd de score ook nog eens verdubbeld. Rai Vloet verscheen alleen voor Jurjus en maakte geen fout: 2-0. Het antwoord van De Graafschap had direct kunnen volgen, maar Vincent Vermij wist Pasveer niet te verschalken met zijn kopbal.

Nadat Jong PSV de kansen op 3-0 had laten liggen, kregen de bezoekers een uitlezen kans op de aansluitingstreffer, maar Lazic faalde vanaf elf meter (nadat Cavlan was gevloerd). Ook de rebound leverde niets op. Ook mikte Garcia-Calvete het speeltuig even later op de paal.

Toch keerde spanning nog even terug toen Vida voor de 2-1 tekende. Het kwam vervolgens niet echt tot een slotoffensief en in de extra tijd legde invaller Sanoh de eindstand vast: 3-1.

Karakteristiek, dinsdag 02 december 2014

Jong PSV - De Graafschap 3-1 (1-0)
Scoreverloop: 1-0, Hendrix (41), 2-0, Vloet (49), 2-1, Kristopher Vida (81), 3-1, Sanoh (90+3)

Arbiter: Oostrom
Toeschouwers: 200

Geel De Graafschap: Vincent Vermeij
Geel Jong PSV: Sanoh

De Graafschap: Hidde Jurjus, Vlatko Lazic, Bart Straalman, Edwin Linssen, Caner Cavlan, Soufian Echcharaf (75. Tolgahan Cicek), Jordan Garcia-Calvete, Santy Hulst (83. Jeroen Meurs), Karim Tarfi (64. Tom Menting), Vincent Vermeij, Kristopher Vida

Jong PSV: Pasveer, Brenet (77. Noor), Koch, Isimat-Mirin, Tamata, Hendrix, Vloet, Leemans, Boljevic (46. Sanoh), Van Overbeek (66. Lukovic), Jozefzoon

Bijzonderheid: Vlatko Lazic mist penalty (63)

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Pupil van de Week
& Kaartverkoopinfo komende duels

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

Al Nasr

Al Nasr

Zaterdag 20 juli, aanvang 14:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X