Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Jan Vreman: we laten zien wie we zijn

Jan Vreman: we laten zien wie we zijn

De Graafschap gunde zijn aanhang een heerlijk ouderwets voetbalavondje. Ondanks de nederlaag tegen Roda gingen de spelers met een klaterend applaus van het veld. 'Ze steken ons daarmee een hart onder de riem. En dat hebben we op dit moment ook even nodig', reageerde trainer Jan Vreman die een uur na de wedstrijd een bezoek bracht aan de supporterskantine onder de Spinnekop tribune en een biertje dronk met de fans.

De jonge strijdbare ploeg van Vreman ging kopje onder tegen titelfavoriet Roda JC. Dat gebeurde wel toen de thuisploeg met 9 man kwam te staan. 'Ik ben trots, want we hebben laten zien waar we voor staan. Dat we toch verliezen, is heel zuur en jammer. Het werd uiteindelijk een echte vechtwedstrijd die wij hebben gewonnen vind ik. Met heel veel energie die we er in gelegd hebben. Alleen je wint niet. Hoe de mensen nu reageren na afloop, doet me erg goed.'

Van Ewijk eiste een negatieve hoofdrol voor zich op. Zijn eerste gele kaart had eigenlijk zwaarder bestraft moeten worden. 'Ik weet het niet, want van die afstand zag ik het niet goed. Rood? Dan komt ie goed weg', reageerde Vreman. De tweede kaart na de goal betekende rood. Van Ewijk trok zijn shirt over het hoofd. 'Enthousiasme' oordeelde zijn trainer. 'Daar staat een kaart op. En dat is dan zijn tweede.' Van Ewijk was op de hoogte van de regels. 'Maar heeft ie er ook aan gedacht op dat moment. Ik weet het niet. De wedstrijd kantelt wel. Het kost ons eigenlijk de wedstrijd. Er gebeurt wel veel meer natuurlijk, maar ik denk dat die kaarten beslissend zijn.

Na rust kreeg Pröpper ook nog direct rood voor het vasthouden van een doorgebroken speler. Het moment riekte naar buitenspel. 'Ik kan van alles vinden, maar het is een doorgebroken speler en dan ben je klaar. Verder heb je er niets aan, want de scheidsrechter heeft dat besloten', was Vreman nuchter.

Bron: Omroep Gelderland

SV Superboeren De Graafschap op Facebook en Twitter

Volgende wedstrijd De Graafschap

Roda JC Kerkrade

Roda JC Kerkrade

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 19 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

De eerstvolgende wedstrijd is vrijdag 19 april. Om 20:00 uur start het uitduel bij Roda JC.

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X