Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap verliest pas als negental (1-2)

De Graafschap verliest pas als negental (1-2)

De Graafschap heeft een meeslepend duel tegen Roda JC uiteindelijk nipt verloren (1-2). De bezoekers profiteerde pas nadat de thuisclub nog met negen man op het veld stond. De onder hoogspanning spelende Limburgers lieten in het voorafgaande uur amper iets zien.

Dit duel keek verdediger Jan Lammers geschorst toe en begon Bart Stralman zo voor het eerst in de basis. Oefenmeester Jan Vreman deed ook vanaf het begin een beroep op Jordan Garcia-Calvete. Vanaf de aftrap gebeurde er voldoende en echt rustig werd het nooit meer.

Arbiter Ed Janssen hield Jerry van Ewijk al vroeg een gele kaart voor na een overtreding op Van Hyfte en was daarmee nog mild voor de aanvaller. Even later testte Karim Tarfi de kwaliteiten van diens landgenoot, doelman Verbist. Vervolgens verspeelde Guy Ramos de bal aan Vincent Vermeij die Van Ewijk in staat stelde om de score te openen: 1-0. De clubtopscorer trok hierna zijn shirt over het hoofd en zag zijn tweede gele prent van de avond en mocht vertrekken.

Met een man meer verscheen Roda JC voor het eerst voor het doel en Van Hyfte raakte de paal. Er volgde lichte spreekkoren vanaf de tribune in de richting van de scheidsrechter.. De Limburger vond het voldoende om het duel korte tijd stil te leggen en maakte triomfantelijk de gang naar de kleedkamer op. Hij keerde tien minuten later onder applaus terug op het veld. Het restant van de eerste helft kwamen de Superboeren probleemloos door.

Ook na rust leek er lang niets aan de hand voor de thuisclub. Totdat verdediger Pröpper de ingevallen Schreurs vloerde en ook rood zag (het vierde rood voor De Graafschap in drie wedstrijden). In korte tijd trokken de bezoekers de zaken recht, al kreeg de ploeg van René Trost daarbij de hulp van doelman Jurjes. die bij beide treffers onder de bal doorging: Biemans kopte raak voor de 1-1 en Dijkhuizen frommelde de bal over de lijn: 1-2.

De Graafschap leek voor een onmogelijke opgave te staan, maar ging er vol overgave voor. En omdat Roda JC ook maar weinig creëerde, hielden de Achterhoekers uitzicht op een gelijkmaker en probeerde deze te forceren in de slotfase. De strijdwijze van de jonge ploeg leverde geen punt,op, maar wel warm en dankbaar applaus van de tribunes.

Rondom de wedstrijd is weer een aantal foto's gemaakt. De foto's kunt u vinden in ons fotoalbum.

Foto's: www.achterhoekfoto.nl

Karakteristiek, vrijdag 28 november 2014

De Graafschap - Roda JC Kerkrade 1-2 (1-0)
Scoreverloop: 1-0, Jerry van Ewijk (13), 1-1, Biemans (59), 1-2, Dijkhuizen (61)

Arbiter: Janssen
Toeschouwers: 5.693

Geel De Graafschap: Bart Straalman
Geel Roda JC Kerkrade: Paulissen, Verbist

Rood De Graafschap: Jerry van Ewijk (2x geel, 13), Robin Pröpper (56)

De Graafschap: Hidde Jurjus, Vlatko Lazic, Bart Straalman, Robin Pröpper, Caner Cavlan, Soufian Echcharaf (77. Edwin Linssen), Jordan Garcia-Calvete (46. Kristopher Vida), Santy Hulst (59. Tolgahan Cicek), Karim Tarfi, Vincent Vermeij, Jerry van Ewijk

Roda JC Kerkrade: Verbist, Biemans, Ramos, Van Peppen, Dijkhuizen, Höcher (68. Rutjes), Van Hyfte, Paukissen (46. Schreurs), Faik, Plat, Demouge (76. Cicilia)

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Pupil van de Week
& Kaartverkoopinfo komende duels

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

Al Nasr

Al Nasr

Zaterdag 20 juli, aanvang 14:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X