Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

SBV: Ga gastvrij om met Voetbalsupporters!

SBV: Ga gastvrij om met Voetbalsupporters!

Rapport Raak Geschoten: Biedt Supporters service en gastvrijheid; high trust, high penalty
Maar liefst 64 maatregelen zijn er om veiligheid rond het voetbalveld te regelen. Zelfs voor professionals een verrassend hoog aantal. Risico-inschaling van wedstrijden (A, B of C) verdient heroverweging, maatwerk voor persoonsgerichte aanpak hooligans is noodzakelijk. Laat niet een voetbalfeest door een hele kleine groep verpest worden en pak het probleem gericht aan!

Supporters: Pak hooligans nu eens aan
In de ogen van supporters worden hooligans niet of nauwelijks aangepakt, aldus 'Raak Geschoten'. Professionals bevestigen dit in het rapport. Angst en een gebrek aan lef bij BVO's, gemeenten, politie en OM liggen hieraan ten grondslag.

En nu?
Beke constateert dat er draagvlak is voor een stevige, persoonsgerichte aanpak. In het kader van normalisatie is een goede service en gastvrijheid van groot belang, meldt Beke. In Nederland vinden meer dan 6 miljoen stadionbezoeken plaats per jaar, laat deze supporters een goede ontvangst krijgen!

Medio februari 2015 komt de Voetbalwet weer aan de orde in de Tweede Kamer. Beke roept op om landelijk vanuit een onafhankelijk orgaan te kijken naar de fysieke infrastructuur, niveau van hospitality en veiligheidseisen die aan stadions worden gesteld. SBV roept dan ook betrokken Tweede Kamerleden op hard mee te werken aan randvoorwaarden van gastvrije ontvangst van meer dan 6 miljoen betalende voetbalstadionbezoekers per jaar! Tjeerd van Dekken (PvdA) heeft zijn steun al toegezegd! Kamerleden zijn tevens van harte uitgenodigd om hierover met onze leden in gesprek te gaan op 15 januari 2015.

Supportersplatform Betaald Voetbal (SBV)

Website Supportersplatform Betaald Voetbal (SBV)

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

MVV Maastricht

MVV Maastricht

Vrijdag 26 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Een week later, vrijdag 3 mei, om 20:00 uur de aftrap tussen De Graafschap en Jong FC Utrecht.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X