Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Henk Bloemers weg bij De Graafschap

Henk Bloemers weg bij De Graafschap

Henk Bloemers stapt komende zomer op bij De Graafschap en verlaat de voetballerij. De Achterhoeker is dan acht jaar werkzaam geweest bij de eerste divisieclub. Eerst als commercieel en later als algemeen directeur. Voor zijn periode in Doetinchem werkte Bloemers ook bij NEC in een commerciële rol.

Vorig seizoen, waarin onder meer twee trainers het veld moesten ruimen, de technisch manager werd ontslagen en ook bestuurders kritiek kregen, kwam Bloemers flink onder vuur te liggen bij de Raad van Commissarissen en een deel van de fans. Onder druk keerde de Zelhemmer terug in zijn oude commerciële functie en verdween daarmee ook uit de schijnwerpers.

Bloemers bestrijdt dat hij onder dwang van de RvC weg is gewerkt die al geruime tijd geen toekomst meer zagen in de voormalig directeur. 'Nee, zo voelt dat zeker niet. Het is wel in overleg met de RvC gegaan, maar ik heb zelf de knoop doorgehakt. Het is wel een keer goed geweest en de club zit nu in rustig vaarwater. Dat is een mooi moment om te vertrekken heb ik ook altijd gezegd. Mijn relatie met de sponsors en de investeerders was altijd goed. Maar af en toe is het ook goed een nieuwe wind te laten waaien. Op de commerciële afdeling zitten jonge honden die het goed doen."

De voormalig algemeen directeur heeft geen afkoopsom meegekregen, zo beweert Bloemers zelf. 'Daar had ik zelf altijd een enorme hekel aan dat mensen hier met afkoopsommen vertrokken. Wel heb ik van de Bussinessclub twee stoelen voor het leven gekregen, zodat ik altijd bij de club kan terugkomen. De Graafschap is en blijft mijn club."

Bloemers weet nog niet precies wat hij nu gaat doen. "Ik heb nu een half jaar om iets te zoeken en me rustig te bezinnen. Zeker is wel dat ik weer in het bedrijfsleven wil gaan werken. Ik ga mijn werkzaamheden hier zo goed mogelijk overdragen en zal dan na dit seizoen uit het voetbal stappen."

Bron: Omroep Gelderland

SV Superboeren De Graafschap op Facebook en Twitter

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

Roda JC Kerkrade

Roda JC Kerkrade

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 19 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

De eerstvolgende wedstrijd is vrijdag 19 april. Om 20:00 uur start het uitduel bij Roda JC.

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X