Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Sterk De Graafschap houdt stand (3-2)

Sterk De Graafschap houdt stand (3-2)

Een prima spelend De Graafschap lag lang op koers voor een simpele zege op Sparta. Toch kwam de ruime 3-0 voorsprong na een rode kaart voor Caner Cavlan nog in het geding. Maar de ploeg van Jan Vreman hield stand in de slotfase: 3-2.

De Graafschap verscheen met dezelfde ploeg aan de aftrap die vorige week Helmond Sport oprolde (5-0). Toch werd Jan Vreman gedwongen tot een vroege wissel, Tom Menting verving de geblesseerde Jordan Garcia-Calvete.

De Superboeren deden snel zaken tegen de bezoekers en het scenario van een week eerder leek ook nu de kast te zijn gehaald. Caner Cavlan toonde zijn prima vorm, stoomde overtuigend op zijn zijn uithaalde zorgde voor de 1-0. Even later opende Vincent Vermeij op de opkomende Vlatko Lazic, die het overzicht behield en Jerry van Ewijk bediende: 2-0. Ook de 3-0 werd fraai voorbereid door ook weer Lazic. Diens afgemeten voorzet belandde op het hoofd van Vincent Vermeij: 3-0.

Tegenstander Sparta was er wel, maar de elf van Gert Kruys gaven niet thuis en mochten van geluk spreken dat doelman Kortsmit zich niet voor een vierde keer liet passeren. Het bleef dus halverwege bij 3-0.

Na rust speelden de Achterhoekers minder en lang was er ook niets aan de hand. Dit veranderde plots in het laatste kwart van het duel. Arbiter Gerritsen, die gezag probeerde uit te stralen, maar juist veel zaken miste, hield Cavlan zijn tweede geel voor. Uit de aansluitende vrije trap zorgde Breedijk voor de 3-1.

De Graafschap moest steeds verder terug, maar kreeg desondanks enkele kansen. Maar het verlossende doelpunt viel niet. In de slotfase hield doelman Jurjus spits Voskamp van een treffer af. Deze viel toch door Verhaar: 3-2. Direct hierna kon Nieuwendaal met direct rood vertrekken. In de zinderende laatste minuten drong Sparta aan, maar bleef De Graafschap overeind.

Rondom de wedstrijd is weer een aantal foto's gemaakt. De foto's kunt u vinden in ons fotoalbum.

Foto's: www.achterhoekfoto.nl

Karakteristiek, zaterdag 08 november 2014

De Graafschap - Sparta Rotterdam 3-2 (3-0)
Scoreverloop: 1-0, Caner Cavlan (14), 2-0, Jerry van Ewijk (21), 3-0, Vincent Vermeij (36), 3-1, Breedijk (68), 3-2, Verhaar (85)

Arbiter: Gerritsen
Toeschouwers: 5.416

Geel De Graafschap: Jerry van Ewijk
Geel Sparta Rotterdam: Hiwat 

Rood De Graafschap: Caner Cavlan (2x geel, 67)
Rood: Sparta Rotterdam:
Nieuwendaal (87) 

De Graafschap: Hidde Jurjus, Vlatko Lazic (86. Bart Straalman), Robin Pröpper, Jan Lammers, Caner Cavlan, Soufian Echcharaf, Jordan Garcia-Calvete (8. Tom Menting), Santy Hulst (69. Lars van Roon), Karim Tarfi, Vincent Vermeij, Jerry van Ewijk

Sparta Rotterdam: Kortsmit, Van Buuren (46. Nys), Breedijk, Breuer, Teijsse (46. Voskamp), Nieuwendaal, De Noojier, Loen, Verhaar, Gladon, Mahmudov (63. Hiwat)

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Pupil van de Week
& Kaartverkoopinfo komende duels

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Dinsdag 14 mei verloor De Graafschap met 2-3 van ADO Den Haag.
Zaterdag 18 mei om 20:00 uur is in Den Haag de returnwedstrijd.
Dit betreft de eerste ronde van de play-offs promotie/degradatie.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X